Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 1:2Chomutov vyhrál v Litvínově, Plzeň zdolala Mladou Boleslav

Praha

Hokejisté extraligového nováčka Chomutova vyhráli v přípravě na nový ročník 2:1 na ledě mistrovského Litvínova, hrajícího bez řady opor, Plzeň v dalším souboji zástupců nejvyšší soutěže zdolala Mladou Boleslav rovněž 2:1. Zlín podlehl na hřišti prvoligového Havířova 3:4 po samostatných nájezdech a Hradec Králové prohrál 1:4 ve Znojmě, které působí v mezinárodní EBEL.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ondřej Dlapa z Chomutova (vpředu) odklízí před brankářem Miroslavem Kopřivou puk do bezpečí před dotírajícími litvínovskými hráči.

Článek

Litvínov nasadil sestavu plnou hráčů širšího kádru i juniorů a Piráti v druhé třetině získali díky trefě Duška a přesilovkovému gólu Hřebejka dvoubrankové vedení. V 56. minutě stihl už jen snížit v početní výhodě Písařík.

Pro Chomutov byl duel generálkou před vstupem do extraligy, který jej čeká v pátek 11. září na ledě Třince. Litvínov, který na úvod nejvyšší soutěže hostí Zlín, má před sebou ještě nedělní domácí duel v Lize mistrů proti Blues Espoo. Bude v něm už s jistotou postupu do play off hájit prvenství ve skupině F.

Klub na zápas s Espoo pozval také 400 hostů z řad Integrovaného záchranného systému, kteří zasahovali před třemi týdny při požáru v Chemparku Záluží. "Situaci v Chemparku Záluží jsme samozřejmě sledovali. Jsem rád, že se podařilo poděkování rychle zorganizovat, pro naše hráče tak bude mít tento zápas speciální náboj. Čeká nás velmi těžký soupeř, ale věřím, že přítomným policistům a hasičům zprostředkujeme pěkný sportovní zážitek," uvedl předseda představenstva Litvínova Jiří Šlégr.

Hradci generálka nevyšla

Plzeň vedla od 21. minuty po přesilovkovém gólu Lva. V polovině utkání sice odpověděl bek Voráček, ale v 48. minutě rozhodl Dominik Kubalík. Pro hostující Bruslařský klub to byl poslední test před úvodním extraligovým duelem s Pardubicemi. Plzeň, která na úvod extraligy hostí Karlovy Vary, se přestaví ještě v neděli v Klatovech.

Hradci Králové generálka na první kolo extraligy s Vítkovicemi nevyšla. Za domácí Orly se v první třetině trefili Kanaďan Yellow Horn a Jan Šeda, v 48. minutě zvýšil v přesilovce Šedivý na 3:0. V závěru sice nejdříve snížil Ihnacak, ale poslední slovo měl domácí Tomas. Znojmo, které v době startu extraligy vstoupí do EBEL proti Linci, už získalo v přípravě skalpy Litvínova, Zlína a dvakrát Plzně.

Zlín odpověděl na vedoucí gól havířovského Kaluse trefami Ondráčka, Sýkory a Petra Holíka, ale vedení 3:1 neudržel. Staněk s Bártou zařídili vyrovnání a v dodatečných nájezdech rozhodl ve čtvrté sérii Maruna.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 21. Lev, 48. D. Kubalík - 31. Voráček.
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky: 56. Písařík - 21. Dušek, 40. Hřebejk.
Orli Znojmo - Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: 7. Yellow Horn, 12. J. Šeda, 48. Šedivý, 59. Tomas - 58. Ihnacak.
HC AZ Havířov 2010 - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0)
Branky: 4. Kalus, 37. Staněk, 44. Bárta, rozhodující sam. nájezd Maruna - 11. Ondráček, 15. T. Sýkora, 33. P. Holík.

Reklama