Hlavní obsah

Hokejová Plzeň je v režii Straků

Plzeň

Osud hokejové Plzně mají v rukou bratři Strakovi. Martin zůstává generálním manažerem a starší Michal po listopadovém příchodu na střídačku pokračuje jako kouč.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Plzně Michal Straka.

Článek
Fotogalerie

„Nový extraligový ročník může být pro nás těžší než předchozí, ale nebojíme se toho. Máme i o dva milióny nižší rozpočet, ale rozhodně Plzeň nedrtí finanční potíže, jak někde psali," říká olympijský vítěz z Nagana Martin Straka, jenž má v klubu většinový vlastnický podíl.

I když za oceán odešli dva klíčoví hráči, obránce Mozík a útočník Simon, Plzeň se chce držet v horní polovině tabulky. „Bude hodně záležet na začátku. Nesmíme se dostat do krize, dobrý vstup do extraligy by mladý tým snad trochu zklidnil," míní Michal Straka, ale tuší, že Simonových 18 gólů může citelně chybět. „Také proto jsme se snažili přivést nějakého střelce a snad se to povedlo v podobě Marcela Hossy," doufá trenér, jehož svěřenci se ale během přípravných utkání hodně trápili v koncovce a průměr vstřelených branek klesl pod tři.

„Hossa pro nás byl výhodný i v tom, že jsme nemuseli platit vysoké odstupné. Čekáme od něj góly, takže je možné, že když se tu prosadí, zájem z ciziny o něj bude," nevyloučil sportovní manažer Tomáš Vlasák odchod slovenské hvězdy během sezóny.

Vlasák se v létě pokoušel přivést i další zvučné posily. „Jednali jsme s Bednářem, Tonem i Vondrkou. Nebylo to o penězích, ale vždy rozhodla nějaká maličkost, že šli jinam," vysvětluje. Podle Martina Straky je tým ale správně namixovaný. „Ještě je klidně možné, že se někdo objeví, než začne NHL," říká tajemně.

Reklama

Související témata: