Hlavní obsah

Ve městě může být jen jeden střelec, vzkazuje pobaveně k Marku Bakošovi jmenovec Martin

Liberec

Hokejový útočník Martin Bakoš prokázal spolehlivou formu v dosavadním průběhu Ligy mistrů, když se svými góly podílel na postupu libereckých Bílých Tygrů do play off evropské soutěže. A nyní se už slovenský forvard plně koncentruje na start extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Martin Bakoš zkouší vyzrát na brankáře Sparty Filipa Novotného.

Článek

Jak vnímáte příznivá vystoupení Liberce na mezinárodním ledě?

Byla to naše priorita. Jejím splněním jsme udělali dobrý krok do nové sezóny. Ale je to jen menší cíl v rámci dlouhodobé soutěže. Trenér nás připravoval na to, abychom každý zápas Ligy mistrů brali vážně a chtěli v něm vyhrát. I když evropský pohár není v hokeji tak prestižní jako ve fotbale, přece jen jde o vítězství a úspěch.

Jak se těšíte na extraligu v Liberci?

Samozřejmě víme, že na úvod nás čeká silný soupeř v Brně. Hlavně se budeme snažit hrát v celé sezóně jednoduchý hokej a věříme, že v tabulce skončíme lépe než loni.

Je současný kádr kvalitnější oproti minulé sezóně?

To se nedá takhle říci. Někteří dobří hráči odešli, třeba útočník Filippi do KHL. Ale přišli velmi dobří hokejisté jako Birner, Řepík, Ševc. Myslím, že jsme se vhodně posílili.

Stanovil jste si konkrétní střelecký cíl?

Nebudu vyzrazovat přesné číslo, kolik bych chtěl dát gólů, abych to nezakřikl. Každopádně si přeji, aby se nám dařilo jako mužstvu. A pak to půjde i jednotlivcům. Kádr máme dobře poskládaný a rozložený na čtyři lajny a každá může strhnout výsledek na libereckou stranu.

Ve fotbalovém Slovanu Liberec působí váš krajan a jmenovec Marek Bakoš. Má také pověst kanonýra. Sledujete se navzájem?

I když nejsme příbuzní, pocházíme skoro ze stejné oblasti na Slovensku. Já jsem ze Spišské Nové Vsi a Marek ze sto kilometrů vzdáleného Ružomberoku. Oba teď hrajeme za Liberec, byť v odlišných sportech. Naším úkolem je dávat góly. A v úsměvné nadsázce řeknu, že ve městě může být jen jeden střelec a věřím, že to budu já.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články