Hlavní obsah

Do sezóny vstoupí bez ikon Čajánka a Lešky. Hlavně chytnout začátek, zní ze Zlína

Zlín

Bez dlouholetých opor, útočníků Čajánka a Lešky, vstoupí zlínští hokejisté do nového ročníku extraligy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté si zvolili za kapitána Ondřeje Veselého.

Článek

„Budou nám chybět. Přivedli jsme ale několik nových hráčů, které jsme dlouhodobě sledovali. Snad se nám je podařilo do týmu zapracovat," doufá trenér Rostislav Vlach, který přivítal útočníky Cibáka z Olomouce, Sýkoru z Popradu a Štumpfa ze Skalice. Ofenzívu by měl posílit i loňský nejproduktivnější hokejista prvoligové Jihlavy Čachotský a do obrany přišel Aleš Holík ze Šumperka, jenž už ve Zlíně v uplynulé sezóně hostoval.

Předloňský mistr si ještě dobře pamatuje, jak mizerně před rokem vstoupil do minulého ročníku extraligy. „Věřím, že se to nebude opakovat. Apeluju na kluky, aby k úvodním zápasům přistoupili mimořádně zodpovědně. Musíme hned zkraje získat nějaké body, přestože nám los na úvod moc nepřál," poukázal Vlach na to, že jeho tým začíná v pátek na ledě mistrovského Litvínova a v neděli hostí Spartu. Mrzí ho, že se tým musí zhruba měsíc a půl obejít kvůli zraněné ruce bez zkušeného obránce Marušáka. „Bude nám chybět zejména v přesilovkách," tuší kouč.

Cílem alespoň předkolo

Zlínští funkcionáři jsou v prognózách opatrní. „Do sezóny vstupujeme s pokorou. Základní ambicí je nabídnout fanouškům v jejím závěru vyřazovací boje. Je v podstatě jedno, jestli začneme play off v předkole nebo ve čtvrtfinále. A budeme v něm samozřejmě chtít dojít co nejdál," tvrdí jednatel Patrik Kamas. Klub bude hospodařit s rozpočtem 73 miliónů korun.

Novým kapitánem Zlína byl po Čajánkovi zvolen sedmatřicetiletý útočník Ondřej Veselý. „Je to pro mě čest, na novou roli si zatím ještě jen zvykám. Cítím teď samozřejmě větší zodpovědnost. O něco větší slovo v kabině teď asi mám, ale těší mě, že si po odchodu obou Petrů nyní v kabině řeknou svoje i další zkušenější hráči. Třeba Petr Holík nebo Roman Vlach. Už se všichni těšíme do Litvínova, chceme obhájce titulu obrat o body," předsevzal si Veselý.

Nový zlínský lídr s největší pravděpodobností odehraje ve čtvrtém kole proti Mladé Boleslavi jubilejní tisící extraligový duel. „Jsem za takovou metu hrozně rád, ale žádnou velkou vědu z toho nedělám. Když ji ovšem mám na dosah, značí to, že už jsem docela starý. Ale končit s hokejem se ještě nechystám, rád bych odehrál ještě minimálně tuto a příští sezónu," prozradil Veselý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice