Hlavní obsah

Stříbro je málo. Vicemistr Třinec se stabilizovaným kádrem míří za nejvyšší metou

Stříbrem se neuspokojili a v nové extraligové sezóně mají hokejisté Třince za cíl zisk mistrovského titulu. Druhý tým uplynulého ročníku by měl podle představitelů klubového vedení těžit nejvíce ze stabilizovaného kádru, který v létě ještě posílil ofenzivní tahoun sousedních Vítkovic Vladimír Svačina.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví vítězství nad Stavangerem v LM.

Článek
Fotogalerie

Oceláři v létě na přestupovém trhu nebyli tolik aktivní. Podle generálního manažera Pavla Marka to je důsledkem kvality stávajícího kádru. "Větší obměna proběhla vloni. Pro nás bylo až překvapení, jak si to sedlo a letos tedy žádné větší změny nebyly potřeba," řekl Marek.

Svačina je jedinou letní akvizicí Třince. "Je to typ hráče, kterého jsme hledali a jsme rádi, že se ho povedlo získat. V loňské sezoně u nás byl ten průvan velký, tým se teď stabilizoval. O žádných dalších příchodech v tuto chvíli nejednáme," řekl trenér Jiří Kalous.

Ze základní kostry týmu zasáhly odchody pouze obránce Vladimíra Rotha (Sibir Novosibirsk) a Marka Trončinského (Mladá Boleslav), novou smlouvu s klubem neuzavřel ani Štefan Ružička a na hostování do Mladé Boleslavi zamířil útočník Lukáš Žejdl.

"Kádr je silný. Po delších jednáních se nám podařilo prodloužit smlouvu i s Jakubem Klepišem, proto budeme mít ty nejvyšší ambice a snad dosáhneme na ten nejvyšší stupínek," řekl Marek.

Komplikací marodka

Sehrávání týmu v létě nabourala jen velká marodka. Kvůli zraněním úvod sezony zmeškají Svačina, Adamský, Nosek ani Galvas. "Nemělo by to dlouho trvat, ale první zápas spíše nestihnou," řekl Kalous.

Mladší garnitura hráčů od letoška v rámci spolupráce s Frýdkem-Místkem bude často pendlovat mezi áčkem a druholigovou farmou. Kalous připustil, že pro sportovní růst by byla příhodnější o patro vyšší soutěž. "Licenci na první ligu se ale nepovedlo získat, musíme si poradit sportovní cestou a odehrát sezonu tak, aby Frýdek postoupil. Vesměs by to mělo platit pro všechny hráče. Můžou samozřejmě nastat výjimky, ale chceme, aby fungoval vztah první-druhý tým," řekl Kalous. Jedinou výjimkou je zatím juniorský reprezentační brankář Miroslav Svoboda, který bude hájit post jedničky v Havířově.

Podle Kalouse by měl být Třinec díky minimálním změnám ještě kompaktnější. "Máme rádi nátlakový hokej, ale musí být podpořen skvělou defenzivou. Na systému jsme komplexně přes léto pracovali a ke konci přípravy v zápasech Ligy mistrů už tam byly vidět věci, na kterých jsme dělali. Doufám, že to nabralo správný směr," řekl Kalous, jehož svěřenci sezonu začnou v pátek doma proti jeho rodnému Chomutovu.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice