Hlavní obsah

Karlovy Vary začnou sezónu bez generálního sponzora

Karlovy Vary

Hokejisté extraligových Karlových Varů vstoupí do sezóny poprvé v novodobé historii klubu bez generálního partnera. Vedení Sokolovské uhelné totiž zástupcům Energie potvrdilo, že platí jejich červnové rozhodnutí o pozastavení podpory všech sportovních aktivit s ohledem na obchodní spor se společností ČEZ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský brankář Tomáš Závorka - ilustrační snímek.

Článek

"Pro klub je toto sdělení velice závažným problémem, na základě kterého budou muset následovat zásadní opatření a vedení klubu bude muset vstoupit do jednání s vedením Karlovarského kraje, města Karlovy Vary a se všemi podnikatelskými subjekty, které s klubem spolupracují a klub podporují," uvedl klub na svém oficiálním webu.

Sokolovská uhelná podle dřívějšího prohlášení prezidenta Energie Ladislava Trubače zajišťovala asi 20 procent rozpočtu západočeského klubu. "Bohužel v regionu je Sokolovská uhelná jedinou firmou, která je ochotná dávat na sport a další aktivity takové peníze," uvedl Trubač. Již v červnu avizoval, že kdyby nedošlo ke změně rozhodnutí firmy, mělo by to pro klub v budoucnosti fatální následky.

Situaci podle webu řeší majitel klubu Karel Holoubek, který se snaží zajistit financování nadcházející extraligové sezonu. Cíle Západočechů jsou stejné, chtějí postoupit do předkola play off.

Reklama

Související témata: