Hlavní obsah

Vše je o zvyku. Dveře do šatny si nepletu, říká sparťan Hlinka po přesunu do O2 areny

Praha

Sparťané si už kabinu v libeňské O2 areně předělali k obrazu svému a 38letý Jaroslav Hlinka je mezi nimi nejstarším hokejistou. Tak trochu logicky dostal na dres i kapitánské céčko.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Hlinka je v O2 areně v plné přípravě na start extraligy.

Článek

Co pro vás nová role znamená?

Pro mě se tím nic podstatného nemění. Dál chci hrát co nejlepší hokej ve prospěch mančaftu. Trenér si mě jako kapitána vybral, něco jsme si k tomu spolu i řekli. Prostě to na mě letos už nějak vyšlo. Zřejmě taky proto, že jsem tady nejstarší věkově i služebně.

Jak vypadá sparťanský tým očima kapitána?

Zachovala se kostra, vrátili se sparťanští srdcaři Pöpperle a Netík. Ten tlak je tady ale na všechny pořád stejný, zase se očekává, že budeme hrát úplně nahoře. Nebudu teď mluvit o čekání na titul od roku 2007, ale v minulé sezóně nám něco chybělo, aby se v play off udělal krok až dva dál. Minimálně o ten jeden bychom lepší ale být chtěli a ve finále se pak můžeme bavit.

Jak jste se zabydleli v novém prostředí O2 areny?

Zatím jsme tady odehráli jen dva zápasy Ligy mistrů, ještě to chce asi trochu čas. Všude se ale hokej hraje na ledě na dvě brány. Dlouhá léta v Holešovicích se sice nedají vymazat, ale že bych tady omylem chodil do kabiny hostů, tak to zase ne. Vše je o zvyku, dveře do šatny si ale rozhodně nespletu.

Budete tu hned od startu extraligy cítit výhodu domácího prostředí?

To dělají hlavně diváci, takže pokud ucítíme podporu z hlediště, určitě se nám bude hrát fajn. Když předvedeme dobrý hokej, i ti pravověrní z Holešovic si sem cestu najdou a věřím, že nakonec budou mít i lepší zážitek. Rozhodně je tahle hala pro fanoušky pohodlnější.

Z nějakého diváckého bojkotu tedy nemáte strach?

Snad na nic takového nedojde. Dneska je to normální po celém světě, že kluby jdou do lepšího. Přes padesát let byli všichni zvyklí, že Sparta patří do Holešovic, teď přišla nová doba. Já si ji chci užít a určitě nemám v plánu hrát poslední sezónu, končit s hokejem se mi ještě nechce.

Reklama

Související témata: