Hlavní obsah

Hadamczika mrzí, že Kometa nehrála Ligu mistrů. Týmu bude v úvodu chybět střelec Ton

Před jeho příchodem vybojovali hokejisté Komety v uplynulých dvou extraligových sezónách stříbro a bronz a on by na předchozí úspěchy rád navázal. Nový brněnský kouč a bývalý trenér české reprezentace Alois Hadamczik připustil, že ve svém novém angažmá cítí značnou zodpovědnost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér hokejistů Komety Brno Alois Hadamczik před začátkem extraligové sezóny.

Článek

„Vím, že se od nás očekávají maximální výsledky. Na týmu vidím, že má obrovskou vůli na ně dosáhnout. Do každého extraligového zápasu budeme vstupovat s myšlenkami na vítězství," tvrdí Hadamczik, jehož na prahu sezóny trápí zranění střelce Tona. „V úvodních utkáních nám bude chybět. Už se ale uzdravil Hynek Zohorna," potěšilo ho.

Příprava splnila koučovo očekávání. „Jen mě mrzelo, že jsme se neutkávali s o něco kvalitnějšími soupeři. Liga mistrů nám chyběla. Chtělo to duely s týmy i z jiných zemí než pouze z Česka a Slovenska," myslí si.

V přátelských střetnutích kladl Hadamczik důraz na využívání přesilovek. „Zpočátku se nám dařily, avšak v posledních zápasech se to trochu zadrhlo. Věřím, že v extraligových utkáních nám to zase začne padat. Zkušení borci to vezmou na sebe," očekává.

Sázka na obranu

Pochvaluje si, že v Brně našel mužstvo složené jak z technických, tak i důrazných hokejistů. Hadamczik potvrdil, že hodlá stavět pouze šest beků, mezi nimiž jsou i novici T. Kaberle se Stehlíkem. V kádru si ponechal sedm obránců, kteří už překročili třicítku. O něco mladší Dlapa odešel do Chomutova a Vágner bude hostovat v prvoligovém Přerově. „Mrzí mě, že talentovaný Hájek zmizel v zámoří," přiznal kouč.

Uvědomuje si, jak moc záleží na povedeném vstupu do sezóny. „Liberec nebude v pátek snadným protivníkem. Vždyť posílil o Birnera, Řepíka či obránce Ševce. My ale musíme aspoň o gól vyhrát. Fantastičtí brněnští fanoušci nám k tomu určitě pomohou," těší se Hadamczik na bouřlivou kulisu v DRFG Areně.

Kdyby si měl vybrat, uvítal by raději vítězství 2:1 než 6:5. „Důsledná defenzíva musí být základem," vysvětlil.

Reklama

Související témata: