Hlavní obsah

Hokejové Pardubice chtějí i přes řadu změn do semifinále play off

Pardubice

Pardubický hokejový klub zaznamenal přes léto řadu velkým změn. Po 55 letech se vrátil k užívání historického názvu Dynamo. Značnou obměnou prošel i realizační tým a hráčský kádr. Novým trenérem se stal Miloš Říha mladší, který už nemůže počítat s reprezentanty Tomášem Zohornou a Lukášem Radilem, kteří odešli do Ruska. Posilami by měli být nově příchozí Tomáš Rolinek, Jakub Svoboda a Tomáš Divíšek, se kterými chce klub minimálně do semifinále.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Generální manažer hokejového klubu Dynamo Pardubice Ondřej Šebek na tiskové konferenci k zahájení nové extraligové sezóny.

Článek

"S odchodem Radila jsme počítali, zájem z Ruska byl velký. U Zohorny jsme doufali, že by mohl ještě rok zůstat, ale nakonec dostal nabídku od Chabarovsku. Oba hráče jsme se snažili plnohodnotně nahradit a věřím, že noví hráči zvednou kvalitu mužstva, abychom hráli v horní polovině tabulky. Cílem je semifinále play off," prohlásil na středeční tiskové konferenci sportovní manažer Dušan Salfický.

Velkou posilou by měl být po návratu ze Sparty Rolinek. Trenéři budou určitě hodně vsázet na ofenzivní kvality Jakuba Svobody, který přišel na roční hostování ze Zlína, a akvizici ze Znojma Adama Havlíka.

Víceletý kontrakt podepsal David Tomášek, jeden z nejtalentovanějších hráčů ročníku 1996. Po necelých sedmi letech oblékne červenobílý dres Tomáš Divíšek, jenž je na východě Čech na měsíčním testu. Loňský kádr opustilo 14 hráčů, stejný počet hokejistů přišel.

"Do nové sezóny jdeme s rozpočtem 130 miliónů, který zahrnuje i mládežnické týmy a naše fungování v Tipsport areně. I přes změnu názvu zůstává hlavním partnerem ČSOB Pojišťovna, která nám umožnila změnu názvu. Podařilo se nám zachovat i dalších 200 partnerů," řekl generální manažer Ondřej Šebek s tím, že ekonomický zisk je cílem i pro nadcházející sezónu.

Spolupracovat budou se Šumperkem

Novým trenérem A týmu se stal třiatřicetiletý Miloš Říha mladší, který v posledních dvou sezónách působil ve funkci asistenta trenéra. Tím se stal Václav Baďouček. Do funkce vedoucího A týmu byl jmenován bývalý pardubický obránce Petr Mudroch.

"Miloš je mladý progresivní kouč s moderními metodami. Během dvou let dokonale poznal náš tým a nyní před ním stojí velká výzva. Pracuje naplno, snaží se mužstvu vtisknout prvky moderního hokeje, kterým se chceme prezentovat," okomentoval Salfický změnu na trenérském postu, kde skončil Miloš Říha starší, který následně zamířil do Slovanu Bratislava do KHL.

Od nové sezóny budou Pardubice úzce spolupracovat s prvoligovým Šumperkem. "V minulých sezónách jsme kvůli zraněním byli závislí na pomoci týmů z první ligy. Proto jsme se rozhodli navázat spolupráci s partnerským klubem, kde by se mohli naši hráči rozehrát. Šumperk je stabilní klub a pro nás je zárukou, že hráči dostanou prostor," uvedl Salfický. Trvale by zde mělo působit pět hráčů Pardubic.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín