Hlavní obsah

Zlínská radnice bude vlastnit část hokejového klubu HC Hamé

ZLÍN

Město Zlín se stane spolumajitelem extraligového hokejového klubu. Zastupitelé schválili kapitálový vstup do společnosti HC Hamé. Město tak chce mimo jiné dosáhnout toho, aby hokej i v budoucnu ve Zlíně zůstal. Za 36 miliónů korun, o které se navýší základní kapitál, získá město obchodní podíl ve výši 49 procent a dvě místa v tříčlenné dozorčí radě. Své zástupce bude mít i v prezidiu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Radnice považuje hokejový klub, který se v roce 2004 stal mistrem extraligy a v uplynulém ročníku postoupil do finále, za výbornou reklamu pro město. "Bez souhlasu města nyní nebude možné převést licenci jinam," řekl dnes novinářům náměstek primátora Martin Janečka. Město také předpokládá, že vstup do klubu bude pro sponzory zárukou stability.

Zlín vloží prostředky do klubu ve třech splátkách, první uhradí ještě letos. Jméno města se ale do názvu klubu vrátí nejdříve za rok a půl. "Současná sponzorská smlouva to zatím neumožňuje," vysvětlil Janečka. Rozpočet klubu se pohybuje kolem 80 až 100 milionů korun ročně.

Změny ve vlastnické struktuře se letos uskutečnily také v sousedním vsetínském klubu. Radnice prodala 70 procent akcií ve společnosti Vsetínská hokejová ruské firmě Atlantik. Město si ponechalo 11 procent, které mu i nadále umožní ovlivňovat důležitá rozhodnutí. Za akcie Vsetín získal v přepočtu 22 milionů korun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice