Hlavní obsah

Karlovy Vary nemají hlavního sponzora, přesto chtějí do play off

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů vstupují do extraligy poprvé v novodobé historii bez hlavního sponzora, ambice jim ale nechybí. Západočeši v létě posílili kádr a vedení klubu věří, že na rozdíl od předešlých čtyř sezón postoupí do play off.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán Karlových Varů Radek Duda.

Článek

"Tým, který se dal dohromady, nemůže chtít nic jiného než play off," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na dnešní tiskové konferenci.

Problém karlovarského klubu souvisí se sporem, který vede Sokolovská uhelná se společností ČEZ. Do jeho vyřešení se rozhodla pozastavit podporu všech sportovních aktivit v regionu.

Výpadek ve výši přibližně 25 procent rozpočtu bude majitel klubu Karel Holoubek řešit pomocí svého koncernu. "Jeden rok to dokážou společnosti Karla Holoubka zvládnout. Pro další roky je to ale nemožné. Karel sám říká, že není tak veliká firma, aby mohl sám provozovat extraligový hokej. Rozhodli jsme se proto obrátit na kraj, město a další partnery, zda nám pomohou problém řešit," řekl Vaněk.

Západočeši v přípravě odehráli deset zápasů a jen třikrát vyhráli. "Příprava je jedna věc a extraliga druhá. Víme, že se nám nedařilo, ale to už je minulost. Do prvního utkání jdeme s čistým štítem, uklizeným stolem a s odhodláním urvat první body," řekl kapitán Radek Duda.

Energie posílila

Oproti předešlé sezóny Energie posílila kádr. V týmu pokračuje Martin Bartek, vrátil se obránce Michal Gulaši a obranu posílí i Václav Benák. Útok doplnili Tomáš Rachůnek, Rostislav Marosz a Marcel Haščák. "Kádr jsme podle našich možností posílili. Přivedli jsme kvalitní a zkušené hráče střední generace," pochvaloval si sportovní manažer Jaromír Kverka.

Podle Vaňka bylo důležité, že v klubu zůstalo několik opor v čele s kapitánem Dudou, Vladimírem Sičákem a Radimem Bičánkem. "Důležité také bylo udržet brankáře Tomáše Závorku, o kterého byl veliký zájem z Ruska," řekl generální manažer. Gólmanská jednička podepsala vylepšenou dvouletou smlouvu.

Jediným problémem je obsazení pozice prvního centra, na které momentálně hraje Haščák. "Je to sice výborný hráč, ale jedná se spíše křídlo. Snad se s tím nějak popere. Pokud by se někde objevil centr, možná bychom ho angažovali," dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 21. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články