Hlavní obsah

Máme silný tým. Moc se mi líbí, říká třinecký kapitán Klesla

Třinec

Podruhé po svém návratu z NHL povede Rostislav Klesla do extraligových bojů Třinec jako kapitán. A znovu pomýšlí na nejvyšší metu. „Kádr, který máme, se mi líbí. Věřím, že letos nás už nikdo a nic nezaskočí,“ uvedl několik hodin před úvodním zápasem proti Chomutovu 33letý obránce úřadujícího vicemistra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký kapitán Rostislav Klesla.

Článek

Stojíte na prahu nové sezóny a proti vám ambiciózní nováček s Chomutova vedený koučem Vladimírem Růžičkou. Těžký start, nemyslíte?

Určitě ano, bude to velmi houževnatý soupeř, který bude kousat. Nemají tam nějaká velká jména, ale slušně posílili. A pod trenérem Růžičkou budou všichni maximálně bojovat, protože je to trenér, který má jméno a umí vyhrávat. Musí se s nimi počítat.

Co jako kapitán říkáte na třinecký kádr?

Mně se líbí. Posílili jsme Vláďou Svačinou, a i když někteří kluci odešli (Ružička, Roth, Trončinský), pořád tady máme hodně kvalitních hráčů. I mladých, na které se ani nedostane, přestože jinde by klidně mohli hrát. Obzvláště mezi útočníky je obrovský přetlak. Z mého pohledu máme tým velmi dobře vyvážený - supr gólmani, velmi dobrá obrana i útok. Doufejme, že se nám budou vyhýbat zranění. Zatím to tak není a už teď máme na marodce čtyři důležité hráče včetně Vládi Svačiny.

V úvodu přípravy se vám moc nedařilo, zachránili jste to postupem v Lize mistrů na poslední chvíli. Cítíte, že se herně zvedáte?

Ze začátku jsme trošku přizpůsobovali systém, snažili jsme do něj zapracovat nové věci. I za cenu toho, že to skřípalo a vypadalo to, že nejsme sehraní. Postupně začala souhra klapat, lajny se začaly sehrávat. Máme z toho dobrý pocit a jdeme do sezóny na dobré vlně.

Kdo bude vašim největším konkurentem?

Každou sezónu může jakékoliv mužstvo vyletět nahoru a překvapit. Nelze podceňovat nikoho. Jsou nějaké papírové předpoklady, ale to nemusí nic znamenat. Dobře vypadá Liberec, Brno bude silné a Sparta jako každý rok. My Oceláři taky patříme k favoritům. Jde o to, jak to komu v sezóně sedne, jak si kdo za vítězstvími půjde.

Cítíte v kabině hlad a touhu napravit finálovou porážku z minulé sezóny?

Všichni víme, že jsme hráli naplno, ale jakoby jsme ten náš pomyslný pohár výkonnosti nenaplnili až po vrchol. Souhra někdy vázla, přesilovky nám nešly. Letos chceme na všem, co nám nešlo, pracovat hned od začátku. Abychom na konci už byli na vrcholu a šli do play off po všech stránkách připraveni. Aby nás nic nepřekvapilo.

Reklama

Související témata: