Hlavní obsah

Kapitán Komety: Sen máme. Nebudu o něm ale raději mluvit nahlas

Čestmír FolkPrávo

V Brně začíná už pátou sezónu, z toho třetí rok ponese na dresu kapitánské céčko. Pro sedmatřicetiletého útočníka hokejistů Komety Leoše Čermáka bude dnešní premiérové utkání nového ročníku extraligy s Libercem jubilejním šestistým v nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Leoš Čermák ambice Komety nahlas raději říkat nechce.

Článek

Věděl jste to?

Přiznám se, že ne. Vždyť nedávno jsem převzal nějaký dres za pětistovku odehraných zápasů. (úsměv). Ale když je to tak, sluší se výročí oslavit vítězstvím. S hodně posíleným Libercem, který se netají vysokými ambicemi, to nebude vůbec snadné, ale snad se nám ho povede stejně jako loni na úvod porazit.

S jakým přáním vstupujete do sezóny?

Před rokem jsme vybojovali bronz a předloni stříbro. Já navíc skončil před třinácti lety v extralize druhý i s Vítkovicemi. Nemusím tudíž zřejmě ani říkat, jaký sen v hlavách nosíme. Nahlas o něm raději mluvit nebudu. Sezóna bude dlouhá, strašně nerad bych cokoli zakřikl. Je ale jasné, že se netajíme těmi nejvyššími ambicemi.

Změní se něco na hře Komety pod vedením nového kouče Hadamczika?

Má jinou vizi ohledně napadání protihráčů a bránění středního pásma. V přípravě jsme si na to zvykali. Je strašně důležité, aby každý z nás věděl, kde se má pohybovat. Jakmile v jeho systému někdo na chvíli zaváhá, může nastat zmatek. Příprava byla výsledkově docela slušná, ale až mistrovská utkání ukážou, jak na tom skutečně jsme.

V závěru přípravy jste si poranil koleno. Už jste zdravotně v pořádku?

Nohu pořád doléčuju. Hrát se s tím ale dá. Extraliga se rozjíždí a já chci být u toho. Jsem kapitán a cítím zodpovědnost. Osobní statistiky neřeším, ale na druhou stranu by bylo špatné, kdybych byl na ledě jen do počtu.

Jak hodnotíte přínos obránců Kaberleho a Stehlíka?

Oba jsou zkušení a měli by hodně pomoct. Tomáš Kaberle vyniká přehledem i výbornou rozehrávkou a je obrovsky platný v přesilovkách. Stehlík je vysoký a silný, jeho hlavní předností je tudíž důraz.

Reklama

Související témata: