Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 3:0Třinec se proti nováčkovi na výhru nadřel, spasil ho Chmielewski

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Chmielewski 1 : 0
60. Orsava 2 : 0
60. Dravecký 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejistům Třince vyšel vstup do nové extraligové sezóny a v úvodním kole na domácím ledě vydřeli výhru 3:0 nad Chomutovem. Vítěznou branku dal v 39. minutě polský útočník Aron Chmielewski. Nováček, v extralize poprvé vedený Vladimírem Růžičkou, nebyl v závěru daleko od vyrovnání, ale nakonec v posledních 17 sekundách ještě dvakrát inkasoval.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Třince Tomáš Plíhal před chomutovským brankářem Miroslavem Kopřivou.

Článek
Fotogalerie

Bez marodících opor Adamského, Galvase, Noska i nové akvizice Svačiny Třinec neměl v premiéře očekávaný říz. Chomutov mu dal od počátku pocítit, že pod koučem Růžičkou nebude za žádných okolností ustrašeným nováčkem a vcelku aktivním přístupem zlikvidoval snahu Ocelářů o úvodní nápor.

S trochou štěstí mohli otevřít skóre Piráti. Po třinecké chybě a přečíslení hostů málem překonal vlastního brankáře obránce Linhart, ale jeho nešťastný zásah do Sklenářovy přihrávky šel do břevna. Favorit s námahou rozplétal chomutovskou obranu. Teprve v 16. minutě se Polanský zjevil s pukem na holi mezi kruhy, ale Kopřiva včas tasil lapačku.

Natěšená a skoro vyprodaná Werk Aréna marně vyhlížela nápor vicemistrů, šance a góly. Severočeši ani ve druhém dějství nepolevili. Třinec zvýšil kadenci střelby, ale do gólových šancí nebo přečíslení se vůbec nedostal. Piráti mohli být ještě veselejší, avšak Květoň nevyužil ani další únik dva na jednoho.

Domácí tak nováčkům udělili školení z produktivity. Škobrtnutí extraligového debutanta Szathmaryho na vlastní modré čáře nemilosrdně využil Plíhal, vpadl do útočného pásma a po jeho přihrávce Kopřivu z voleje překonal 114 sekund před koncem druhé části Chmielewski.

Vzdor hostů mohl v závěru zlomit Rákos, zazvonil ale jen na horní tyč za překonaným Kopřivou. Koncovka utkání se odehrála ve vysokém tempu na obou stranách. Chomutov se sápal po vyrovnání a Rutta dokonce v 54. minutě orazítkoval tyč. Ale ve slibně odehraném představení jeho gólové i bodové konto zůstalo prázdné. Při power play hostů se obloučkem z vlastního pásma do prázdné branky trefil Orsava a v poslední sekundě už rezignovaného soupeře ještě jednou rozesmutnil Dravecký.

První kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 39. Chmielewski (Plíhal, Jašek), 60. Orsava, 60. Dravecký (Polanský). Rozhodčí: Hodek, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5110.
Třinec: Hamerlík - Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Foltýn Linhart - Hrňa, Kreps, Orsava - Klepiš, Polanský, Dravecký - Irgl, Matuš, Rákos - Chmielewski, Plíhal, Jašek. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Szathmáry, Kranjc, Drtina, Bláha - Hovorka, Dušek, Hřebejk - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a Šťastný.

Reklama

Související témata: