Hlavní obsah

Brno - Liberec 5:2Kometa v premiéře pod koučem Hadamczikem vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Radivojevič 0 : 1
6. Vondráček 1 : 1
12. Hruška 2 : 1
18. Ostřížek 3 : 1
33. Ostřížek 4 : 1
39. Vampola 4 : 2
48. Vondráček 5 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno pod vedením nového kouče Aloise Hadamczika vstoupili do nového ročníku extraligy vítězstvím nad Libercem 5:2. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl v brněnském týmu David Ostřížek, dvě branky přidal Tomáš Vondráček a k úspěchu dopomohl i pozorný brankář Marek Čiliak. Bílí Tygři výrazně doplatili na vlastní nekázeň, dvě branky inkasovali v oslabení po trestech za příliš mnoho hráčů na ledě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér brněnské Komety Alois Hadamczik.

Článek

Kometa potřebovala po velkolepém zahájení pět minut k nastartování do extraligového tempa. Hned v prvním minutě se totiž Brňanům po vyloučení Bakoše za faul vysokou holí nabídla čtyřminutová přesilová hra. V početní výhodě ale z územní převahy nic nevytěžili. Naopak po úniku libereckého Jelínka zcela volný Radivojevič v oslabení snadno překonal Čiliaka.

Z útlumu probral domácí hokejisty bojovně naladěný Koreis, jenž získal za brankou soupeře kotouč a připravil Vondráčkovi šanci na vyrovnání. Kometa postupně přidala na důrazu, zlepšila přesnost zakládání svých akcí. Pouze v defenzívě se nevyvarovali chyb. Po jedné z nich se Valský dostal sám před branku, jeho pokus o blafák ale Čiliak vystihl. Brňané postupně převzali režii utkání. Svou herní převahu vyjádřili do konce úvodní třetiny góly Jana Hruška a v přesilovce skóroval Ostřížek.

Ve druhé třetině Tygři srovnali krok, častěji zakončovali, jejich střelám chyběla větší přesnost. Kometa poněkud polevila v důrazu z úvodní třetiny. Přesto se podařilo Ostřížkovi v přesilovce překvapit po objetí branky podruhé Lašáka. Liberec vynikal nápaditostí v přesilovkách, zužitkoval ale pouze jednu až v závěru druhé třetiny po Vampolově střele.

I v závěrečné třetině Kometa pokračovala v útočném pojetí a pojistku na vítězství dal pátou brankou Vondráček. Liberec se už v závěru na odpor nezmohl.

První kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Vondráček (Koreis), 12. J. Hruška (Ostřížek, Kováčik), 18. Ostřížek (Kuboš), 33. Ostřížek, 48. Vondráček (Koreis, Burian) - 3. Radivojevič (P. Jelínek), 39. Vampola (Řepík, Ševc). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno)
Brno: Čiliak - Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - V. Němec. J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, Raška, Mrázek. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Plutnar, Derner, Výtisk, Vitásek, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články