Hlavní obsah

Janus se uvedl čistým kontem. Výsledky z přípravy nebyly náhodné, tvrdil spokojeně

Litvínov

Souboj mistrů z posledních dvou sezón v prvním kole nového ročníku hokejové extraligy vyzněl jednoznačně pro úřadujícího šampióna z Litvínova. Verva vynikajícím výkonem připomněla svoje loňské tažení k titulu a smetla neškodný Zlín 4:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Jaroslav Janus při své extraligové premiéře v dresu Litvínova vychytal čisté konto.

Článek
Fotogalerie

Zápas měl slavnostní úvod - generální manažer klubu Robert Kysela za aplausu tribun přímo na ledě poděkoval bývalému útočníku Martinu Ručinskému, který na jaře po zisku titulu s Litvínovem ukončil hráčskou kariéru. Ocenění za skvělou reprezentaci týmu se zároveň dočkali i Jiří Šlégr (nynější předseda představenstva HC Verva a asistent trenéra) a Robert Reichel (trenér reprezentační osmnáctky).

Litvínov v roli obhájce trofeje odehrál zápas ve velkém stylu a už v páté minutě se obránce Karel Kubát postaral o vůbec první gól extraligové sezóny. A odstartoval tím vydařené představení mistra, který za stavu 4:0 donutil zlínského brankáře Štůralu, aby přenechal svoje místo Kašíkovi.

Hrdinou se nakonec stal v litvínovské brance debutující gólman Jaroslav Janus, který uhájil čisté konto. „Každá výhra, navíc s nulou potěší. Dvě třetiny jsme hráli dobře. Předváděli jsme pěkné kombinace, neztráceli puky, a to se mi při pohledu z branky líbilo," líčil brankář.

„Dokázali jsme, že naše dobré výsledky z přípravy a v Lize mistrů nebyly náhodné. Až ve třetí třetině jsme trochu polevili. Kluci mi říkali, že mě chtěli nechat vyniknout, proto chvílemi nechávali okénka v obraně. Nevím, jestli by se to příště vyplatilo. Ale celkově jsme spokojení. Vážím si i podpory diváků, kteří byli skvělí," usmíval se Janus.

Rulík výsledek nepřeceňoval

Pochválil ho i litvínovský trenér Radim Rulík: „Díky Jarovi jsme přečkali pár nebezpečných šancí Zlína. Zápas zvládl s bravurou, je to povzbuzení pro celý tým. Ale jeden výsledek nic neznamená, rozhodně bych ho nepřeceňoval."

Úřadující mistr bude v extralize hodně sledovaný. „To patří k pozici obhájce, takže se na zvýšenou pozornost ze strany soupeřů musíme připravit. Věděli jsme, že narazíme na houževnatého protivníka, který v minulosti měl vynikající bilanci na hřištích soupeřů. Všechny celky jsou na stejné startovní čáře. Jsme rádi, že jsme na úvod získali tři body a pokusíme se relativně dobrý vstup do sezóny potvrdit v neděli v Liberci," přemítal Rulík.

Asistent zlínského trenéra Juraj Jurík litoval slabé produktivity týmu: „Chtěli jsme uhrát lepší výsledek, ale rozhodlo se prakticky do poloviny zápasu, že odjedeme s prázdnou. Marně jsme se snažili dát aspoň jeden gól, koncovka byla naší slabinou. Litvínov byl natěšený a prokázal, že je ve formě."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec