Hlavní obsah

Růžičkův nulový návrat. Žádný gól ani bod

Třinec

Éra trenéra Vladimíra Růžičky na střídačce Chomutova začala. Se Slavií získal za čtrnáct sezón dva tituly mistra extraligy, nové angažmá, k němuž se upsal na tuzemské poměry nezvyklých deset let, v Třinci zahájil porážkou. „Jsem rád, že jsem zpátky a doufám, že se v příštím zápase ukážeme v lepším světle, než dnes. Vždy jde o výsledek a ten byl pro nás špatný,“ svěřoval se nový kouč Chomutova Růžička.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek
Fotogalerie

Jeho tým ale na ledě jednoho z favoritů na mistrovský titul ukázal, že otloukánkem rozhodně být nechce a k bodům neměl daleko. Vyrovnané utkání rozhodla situace z druhé třetiny, kdy po chybě obránce Szathmáryho vstřelil vítěznou branku Ocelářů Polák Chmielewski.

„Chomutov hrál velmi dobře, a kdyby vyrovnal, vůbec bychom se nemohli divit," připustil třinecký brankář Peter Hamerlík, který ale na rozdíl od svého protivníka Miroslava Kopřivy branku nepustil. „Bylo to náročné, hosté moc střel neměli a to je pro brankáře vždy těžké," přemítal Hamerlík.

Nedávný reprezentační kouč znovu nervózně přešlapoval na střídačce, upíjel hráčům z lahví, svým svěřencům trpělivě vysvětloval i maloval různé herní situace, které v Třinci nastaly. Extraligovou premiéru ve službách Chomutova ale kouč Vladimír Růžička k vítězství nedokočíroval.

Dvě třetiny koučoval Růžička v tmavě modré mikině, do poslední části už vyběhl jen v triku. „Vždy to hodně prožívá, znám ho ze Slavie i z reprezentace. Chce z nás vždy vyždímat co nejvíce. Myslím, že jsme ale dnes nehráli špatně. Dobře jsme bránili střední pásmo, hlídali jsme si odražené puky. Škoda té chyby, která nás stála body," líčil zkušený chomutovský brankář Kopřiva.

Růžička hráče i přes porážku pochválil. „Chtěli jsme dobře bránit a věděli jsme, že domácí nás budou tlačit. V prvních dvou třetinách se nám to dařilo, škoda jen té chyby, po které padl rozhodující gól. Pokusili jsme se vyrovnat, nějaké šance jsme měli, perfektně jsme sehráli i tu power play, škoda, že nám to tam nepadlo," dodal Růžička. Domácí v ní naopak Orsavou těsný náskok ještě zvýšili a se sirénou upravil na konečných 3:0 ještě Dravecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice