Hlavní obsah

Hadamczik začal v Brně vítězně. Hokej je tu náboženstvím, chválil skvělou kulisu

Brno

Bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik se vrátil po pěti letech na extraligovou střídačku vítězně. Jeho Kometa zdolala v premiéře nového ročníku extraligy posílené hokejisty Liberce 5:2, přestože hned v úvodu při čtyřminutové početní převaze inkasovala jako první.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér hokejistů Komety Brno Alois Hadamczik.

Článek

„Naštěstí se nám záhy povedlo skóre dvěma góly přetočit na naši stranu. To bylo strašně důležité. A pak jsme ukázali, že jsme přesilovky v letní přípravě nenacvičovali nadarmo," potěšilo Hadamczika, že ve skvělé formě hrající Ostřížek dvakrát potrestal špatná liberecká střídání. Brňané vylepšili oproti posledním přátelským utkáním notně střeleckou produktivitu. „I v nich jsme si ale vypracovali dost šancí. Začalo nám to padat v pravý čas," dal najevo spokojenost s pěti góly.

Trenér si po střetnutí užil vítězných ovací vyprodané arény. „Nepřekvapilo mě, v jak fantastické kulise se zápas hrál. Už vím, že v Brně je hokej téměř náboženstvím. Diváci nás neskutečně hnali dopředu," cenil si.

O to, že Kometa pod Hadamczikem hned napoprvé uspěla, se dvěma klíčovými trefami notně zasloužil útočník David Ostřížek, jenž si přenesl střeleckou formu z přípravy i do extraligy. „Z premiérového vítězství mám obrovskou radost. Gól zpoza soupeřovy brány jsem dal v seniorech snad vůbec poprvé. Celá naše lajna s Němcem a Hruškou zahrála dobře. Je skvělé, že máme v zádech zkušené beky. Možná, že jsem mohl vstřelit i hattrick, ale nemůžu být neskromný. Kéž by nám to takhle šlapalo dál," přál si Ostřížek.

Před rokem začal sezónu v Kometě po příchodu z Olomouce rovněž v elitní formaci, avšak po několika střetnutích byl poslán do prvoligové Třebíče a po návratu do Brna pouze paběrkoval ve čtvrté řadě. „Věřím, že se to nebude opakovat. Loni jsem se po přípravě cítil hrozně, letos mi naopak mimořádně sedla," porovnal Ostřížek.

Liberečtí, které před sezónou posílili Birner, Řepík či Ševc, odjížděli z Brna zklamáni. „Dali jsme sice v oslabení vedoucí branku, ale už jsme na ni bohužel nenavázali," posteskl si kouč Severočechů Filip Pešán. „Kometa nás předčila v efektivitě při zakončení. My jsme se naopak v útoku strašně moc nadřeli a navíc jsme se dopustili spousty individuálních chyb. A dvakrát špatně vystřídat, to by se nemělo stát ani dorostencům," uznal liberecký trenér.

Reklama

Související témata: