Hlavní obsah

Třinec nasadil brankáře Hamerlíka. Neřešíme, kdo je jednička, tvrdil po výhře nad Piráty

Třinec

Možná překvapivě dostal na úvod sezóny před obvyklou jedničkou Šimonem Hrubcem přednost slovenský brankář Peter Hamerlík. A za důvěru se proti nováčkovi z Chomutova odvděčil vychytanou nulou. Třinec vyhrál 3:0, naopak trenér Vladimír Růžička si na první výhru s Chomutovem musí minimálně do neděle počkat.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Třince Peter Hamerlík v zápase s Chomutovem.

Článek
Fotogalerie

Vstup do sezóny a roli favorita jste nakonec zvládli. Ale docela jste se s nováčkem natrápili.

Tlak na nás je velký, ale jsme dobrá parta a takové zápasy musíme zvládat. A jak říká staré pořekadlo, vždy je lepší vyhrát, než prohrát (úsměv). Ale rozhodně to nebylo jednoduché vítězství. Chomutov má výborného trenéra a věděli jsme, že budou zřejmě hrát to, co hrávala Slavia dlouhé roky, tedy poctivou obranu a čekat na brejky. A to se potvrdilo.

Byl rukopis kouče Vladimíra Růžičky hodně znát?

Ano, poctivě bránili a čekali na brejky. Podle mne hráli přesně to, co chtěli hrát a hráli to velmi dobře. A kdyby dokázali vyrovnat, nikoho by to nemohlo překvapit.

Soupeře navíc dlouho držel výbornými zákroky Miroslav Kopřiva. Stihl jste ho sledovat?

Chytal opravdu výborně a i obrana mu hodně pomáhala. Nedostávali jsme se k dorážkám a přesně na tom je postavena jejich hra. Ale podržel je, to je bez debat.

Chomutov na vás několikrát už v první třetině jel ve dvou. Bylo to hodně nebezpečné?

Bylo by, kdyby mi obránci nepomáhali. Ale kluci perfektně lehali do přihrávek a zabránili tím možné střele. A přesně tak by to mělo vypadat.

V závěru třetí části ještě za stavu 1:0 pro vás to ale vypadalo, že váš bývalý spoluhráč David Květoň trefil tyčku.

Opravdu? To jsem si vůbec nevšiml a ani jsem nic neslyšel (smích).

Je vychytané čisté konto návratem Petera Hamerlíka na post jedničky?

To já nevím. Náš vztah se Šimonem Hrubcem je takový, že vůbec neřešíme, kdo jde chytat. Dnes jsem to byl já, v neděli v Karlových Varech to může být on. Ale cítím se dobře a rád bych chytal, ale důležité pro tým je přijmout svou roli.

Reklama

Související témata: