Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 5:1Vítkovice porazily Kometu, dva góly znovu vstřelil Olesz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Olesz 1 : 0
21. Hruška 1 : 1
37. Olesz 2 : 1
47. Kudělka 3 : 1
52. Zdráhal 4 : 1
58. Hlinka 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 2. kole extraligy Brno 5:1 a po páteční výhře po samostatných nájezdech v Hradci Králové si připsali druhé vítězství. Stejně jako na východě Čech se o něj dvěma góly zasloužil útočník Rostislav Olesz. Kometa si vyrovnaný zápas opticky pokazila až v závěru, v posledních dvanácti minutách třikrát inkasovala a odvezla si prohru rozdílem třídy.

Článek

Vítkovice vkročily do domácí premiéry v ročníku plné elánu a v úvodních dvou minutách Kometu takřka nepustily z pásma. Díky vlastní iniciativě na gól nemusely čekat dlouho. Olesz se v 11. minutě zmocnil vlastní zblokované přihrávky v mezikruží a zápěstím ranou pod břevno nedal Čiliakovi sebemenší šanci.

Zasloužené vedení ale domácí mohli rychle pozbýt. Do té doby poněkud zakřiknutá Kometa poprvé vystrčila růžky. Hynek Zohorna střelhbitě objel bránu, ale Kantor mu stejně hbitým přesunem nedovolil zasunout puk do brány. Hosty však záhy brankář podržel také: Vandasovo sólo zakončené ranou pod horní tyč zmařil Čiliak.

Závěr první části musel jako hlavní rozhodčí odřídit pouze Šír, jehož kolega Čech po nešťastném odrazu kotouče od brusle domácího obránce Šticha byl odveden na šití do ošetřovny. V nástupu do druhé části se role týmů zrcadlově obrátily. Brno už po 49 sekundách vyučilo soupeře parádní souhrou Hrušky a Němce a brzké vyrovnání přelilo poměr sil na stranu Jihomoravanů.

Převaze Komety ale chyběla lepší finální část. A tak se v 36. minutě znovu prosadil vítkovický Olesz, který z brankoviště v přesilové hře přehodil Čiliaka a obnovil domácí náskok. Přehršle příležitostí neměl žádný celek, Vítkovice si však v zakončení počínaly jednodušeji. Kantor ve 44. minutě sebral vyrovnání Hruškovi a o tři minuty později Olesz v přesilovce Čiliakovi skvěle zastínil Kudělkovu střelu od modré čáry.

Brněnští po třetím gólu složili zbraně a nakonec v Ostravě prohráli krutým rozdílem čtyř branek. Zdráhal zpoza brány zasunul puk za dezorientovaného Čiliaka a ještě tři minuty před koncem si na něm po sólovém nájezdu smlsnul bekhendovou kličkou Hlinka.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Olesz (Štencel, Kudělka), 37. Olesz (Čerešňák, Strapáč), 47. Kudělka (Čerešňák), 52. Zdráhal (Kucsera), 58. M. Hlinka (Kovář, Pastor) - 21. J. Hruška (V. Němec). Rozhodčí: Čech, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4, navíc V. Němec (Brno) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5471.
Vítkovice: Kantor - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Balán, J. Káňa - P. Zdráhal, Burger, Kucsera - Gřeš, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Brno: Čiliak - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, Raška, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: