Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:1Chomutov zvládl domácí premiéru, proti Boleslavi rozhodl Sklenář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Květoň 1 : 0
50. Pabiška 1 : 1
59. Sklenář 2 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve druhém kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 a připsali si první výhru v sezóně. O vítězství nováčka soutěže vedeného koučem Vladimírem Růžičkou v prvním domácím utkání rozhodl dvě minuty před koncem útočník Jakub Sklenář.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vladimír Růžička z Chomutova (druhý zprava) mezi mladoboleslavskými hráči - vpravo Lukáš Žejdl, vlevo Tomáš Voráček, v brance Boleslavi je David Rittich.

Článek

Do první velké šance se dostal hostující Jarůšek, jehož střelu Kopřiva vyrazil lapačkou. Výrazně více práce měl jeho protějšek Rittich. Při Voráčkově vyloučení zlikvidoval šanci Szathmáryho. Ve 13. minutě se do slibné pozice dostal Dušek, ale neuspěl stejně jako později Pospíšil, Hovorka nebo zcela osamocený Kaše.

Na začátku druhé třetiny přišli hosté již o druhého hráče, po Voráčkovi ze zápasu odstoupil po nárazu na mantinel i Pacovský. Severočeši pokračovali v neproměňování šancí. Rittich se vyznamenal proti Davidu Květoňovi.

Oba týmy měly šanci vstřelit vedoucí gól v přesilových hrách, kterých si ve druhé části zahrála dostatek i Mladá Boleslav. Oba brankáři však drželi čisté konto, domácí Kopřiva i proto, že šest sekund před druhým odchodem do kabin zlikvidoval šanci Jarůška.

Ve 46. minutě se bezbrankový stav změnil, postaral se o to po rychlém protiútoku a Vondrkově přihrávce David Květoň. Piráti se tak dočkali premiérové trefy po návratu do extraligy. Vedení však Chomutovu dlouho nevydrželo, v 50. minutě Kopřivu překonal Pabiška a vyrovnal. Nakonec se z výhry přece jen radovali domácí, dvě minuty před koncem rozhodl Sklenář.

2. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 46. D. Květoň (Vondrka, V. Růžička ml.), 58. Sklenář (Kämpf) - 50. L. Pabiška (Urban, Kučný). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 4692.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, J. Redlihs, Rýgl, Dlapa, Szathmáry, Kranjc, Bláha, J. Drtina - Hovorka, Dušek, Hřebejk - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Mladá Boleslav: Rittich - Holub, Trončinský, Voráček, Stříteský, Robar, Kočí, Kučný - M. Látal, R. Hruška, Lenc - Žejdl, D. Výborný, Bárta - Hyka, Urban, Pacovský - L. Pabiška, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: