Hlavní obsah

Byli jsme šťastnější, uznal kouč Růžička po první výhře Chomutova

Chomutov

Hokejisté Chomutova zvládli ostře sledovaný duel s Mladou Boleslaví ve druhém kole extraligy. Po úvodní prohře 0:3 v Třinci se dočkali nejen prvních vstřelených gólů v soutěži, ale i plného bodového zisku. Trenér Pirátů Vladimír Růžička si tak připsal první úspěšný výsledek na střídačce nováčka. Gólově se o něj postarali David Květoň a Jakub Sklenář, který rozhodl dvě minuty před koncem o vítězství 2:1!

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský trenér Vladimír Růžička.

Článek

Vladimír Růžička netajil spokojenost se skalpem soupeře: „Myslím, že to byl hodně vyrovnaný zápas. Boleslav praktikovala pro nás nepříjemný hokej, plný pohybu s rychlým přechodem do útoku. Nebáli se riskovat, a to nám dělalo chvílemi problémy. Často nezáleží na tom, jak mužstva hrají, ale mnohdy je to i o štěstí. Tentokrát se přiklonilo na naši stranu, protože jsme dali poměrně šťastný vítězný gól. Ale celkově musím hráčům poděkovat za bojovný výkon do poslední vteřiny."

Radost neskrýval ani autor vítězné trefy Jakub Sklenář, který přišel v létě z pražské Slavie. „Někdo mi připomněl, že se Slavií jsme sestoupili z extraligy právě po prohře v Chomutově v baráži, takže teď prožívám úplně opačné pocity. Snažím se od minulé sezóny oprostit a jsem rád, že mi start do nového angažmá takhle vyšel. Co víc si přát? Těší mě tři body hlavně kvůli celému mužstvu. Potřebovali jsme naplno zabrat a zaplaťpánbůh za ten vítězný gól."

Zodpovědná obrana

V čem se projevuje chomutovská praxe trenéra Růžičky? „Nabádá nás k zodpovědné obraně, a abychom se nebáli hrát ani dopředu. Myslím, že kádr je dobře namixovaný. Sešla se tady pracovitá parta. Když budeme plnit trenérovy pokyny, mělo by to být dobré," přemítal Sklenář.

Přesvědčuje se, že příprava a extraliga v podání nováčka je něco jiného. „V přátelských zápasech nám to docela padalo, ale bylo to někdy i proti slabším soupeřům. V bojích o body se na každou branku nadřeme, což je dáno kvalitou soutěže. Hraje se nadoraz a musíme se zaměřit na to, abychom byli schopní vyhrávat třeba na tři nebo jen dva vstřelené góly," poznamenal chomutovský útočník. „Věřím, že obstojíme i v pátek proti Pardubicím," pohlédl Sklenář už k nejbližšímu utkání.

Mladá Boleslav sahala v Chomutově po bodovém zisku ještě za stavu 1:1. „Ale jen díky brankáři Rittichovi, který nás v první třetině podržel. Mohlo to být 0:3 v náš neprospěch. A že jsme měli blízko k prodloužení, je hezké, ale nakonec jsme si nevěděli rady s hrou soupeře ve středním pásmu," uvedl asistent trenéra Marian Jelínek. „Ztratili jsme hodně kotoučů a byli jsme bezradní v tom, abychom se po obdrženém druhém gólu dostali k závěrečnému tlaku," dodal asistent.

Reklama

Související témata: