Hlavní obsah

Neuvěřitelné, co hráči předvádí! Vyvodíme důsledky, zuří kouč Pardubic Říha

Pardubice

Dvě kola a na bodovém kontě hokejistů Pardubic stále nula. Po páteční prohře v Mladé Boleslavi nestačili Východočeši o dva dny později ani na Plzeň, které podlehli 1:4. Pardubický trenér Miloš Říha mladší nedokáže pochopit, jakým stylem se jeho svěřenci v úvodu extraligy prezentují. A slibuje, že z toho budou vyvozeny důsledky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňský Dominik Kubalík překonává pardubického gólmana Roberta Kristana a střílí jeden ze svých tří gólů na ledě Východočechů.

Článek

"Přijde mi, jako kdyby se hráči na něco šetřili... Ale já tedy absolutně nevím na co," zlobil se Říha v rozhovoru s novináři. "Myslím, že v žádném případě nepředvádíme, na co máme. Jsme velmi rozčarovaní z výkonů našeho mužstva a vyvodíme z toho důsledky," ujistil třiatřicetiletý kouč.

"Mluvili teď starší hráči, něco jsme jim tam k tomu řekli i my. Budeme muset udělat změny a zmáčknout to mužstvo úplně jiným způsobem, protože mi přijde, že jsou pořád všichni spokojení a hrají na 50 procent," vyzdvihl Říha, co se mu především nepozdává na představení svých svěřenců.

"Když začneme hrát na své možnosti, jsme schopní soupeře přehrávat, ale jinak je to od těch jednotlivců padesátiprocentní výkon a to se pak nelze divit, že nás začne přehrávat soupeř. Prohráváme osobní souboje, přestože v přípravě jsme je vyhrávali. Je to k zamyšlení," přemítal Říha.

S těsnými prohrami v LM jsou asi hráči spokojení

Konkrétní důsledky, k nimž hodlá sáhnout, však neprozradil. "Zda to budou pokuty? To se musíme teď teprve dohodnout, takhle pár minut po zápasu nebudu říkat, jak to uděláme," uvedl Říha.

Připouští, že tradiční klub po přípravném období patrně zasáhla atmosféra přílišného klidu a optimismu. "Vypadá to, že jsou všichni hrozně spokojení, že jsme hráli dobře v Lize mistrů, ale jak říkám - když hraješ dobře, tak bys ale neměl čtyřikrát prohrát, když jsi přesvědčený, že jsi tak dobrý. Asi zase tak skvěle nehrajeme. Kdyby všichni tak skvěle hráli, tak bychom neprohráli čtyřikrát o gól a postoupili," myslí si Říha.

Připomněl tak měření sil s Davosem a Färjestadem. "Všichni jsou se sebou asi spokojení, že jsme byli schopní hrát proti jedněm z nejlepších evropských mužstev. Ale působí na mě, že to nám stačí, i když jsme ty zápasy prohráli. Tak to na mě působí," prohlásil Říha.

Říha se u videa nestačí divit

Rozčarovaný by se mohl právem cítit i gólman Kristan, který Dynamo uchránil od ještě větších přídělů branek několika výtečnými zákroky. "Co předvádí hráči před ním, to je až neuvěřitelné," ulevil si Říha. "Je to úplně nepopsatelné a nerozumím tomu, že odehrajeme deset minut dobře a pak je tam chyba za chybou. Ani tomu nemůžu uvěřit, když se na to pak dívám na videu," doplnil Říha.

Má prý pak při takovém rozboru pocity, jako kdyby tým ani nic netrénoval. "Přitom jsme striktně stanovili taktiku a ta byla jasně stanovená, aby to hráči nemohli nijak obejít. Fungovalo to, ale teď to nedodržují. Když však někdo nebruslí, nedá do toho maximum a otáčí se zády v osobních soubojích, kde do toho jen pícháme hokejkou, tak to není o taktice," řekl Říha.

A netají, že jeho pocity na střídačce lze při pohledu na takový tým těžko popsat slovy. "Je to zvláštní. Vypadá to, jako kdyby hráči ani nechtěli hrát," uzavřel Říha.

Reklama

Související témata: