Hlavní obsah

Nečekané! Třinci pomohl na jaře ke stříbru, teď už ve třiceti končí. Chce podnikat

Praha

V uplynulé sezóně pomohl třineckým Ocelářům k druhému místu v extralize, když v play off nasbíral nejvíc asistencí ze všech hokejistů. I proto slovenskému reprezentantovi Štefanu Ružičkovi přistálo během letní přestávky několik nabídek i ze zahraničí, rodák z Nitry se ale rozhodl dost překvapivě! Ve 30 letech končí s hokejem a chce se věnovat podnikání.

Foto: Petr Rubal, Právo

Slovenský útočník Štefan Ružička v dresu třineckých Ocelářů.

Článek

„Pro Štefana jsme měli nabídky ze zahraničí, postupně se objevily některé zajímavé. Mohl také pokračovat u nás nebo na Slovensku, ale to moc nechtěl," řekl hokej.cz hráčův zástupce Pavel Maršoun.

„Štefan už dál hrát nebude, a to ani na nižší úrovni. Co jsme spolu hovořili, je takhle rozhodnutý. Svoje plány napne k podnikání, k jiný náplni života," doplňuje Maršoun na adresu člena širšího kádru slovenské reprezentace, který se zúčastnil i dvou světových šampionátů v letech 2009 a 2011.

Ružička se během své kariéry dostal i do NHL, kde nastupoval tři sezóny za Philadelphii a v 55 zápasech vstřelil čtyři góly a přidal třináct asistencí. Zahrál si i Kontinentální ligu za Spartak Moskva, Ufu, Omsk a Slovan Bratislava.

Reklama

Související témata: