Hlavní obsah

Mistr světa se vrací! Červenka bude hrát za Chomutov

Hokejový mistr světa z roku 2010 se v květnu dohodl na ukončení smlouvy v Petrohradu a nyní bude znovu působit pod trenérem Vladimírem Růžičkou starším, pod kterým nastupoval ve Slavii i v české reprezentaci. Útočník Roman Červenka posílil extraligového nováčka Chomutov, s kterým uzavřel roční kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"Je to pro Romana nová výzva. Rozhodl se jít do Chomutova, pro který bude velkou posilou. Bude tam opět spojení s trenérem Růžičkou, kterého zná ze Slavie," řekl ČTK Červenkův zástupce Aleš Volek ze společnosti ALVO sports management.

Devětadvacetiletý Červenka, který má za sebou také angažmá v NHL v dresu Calgary a také v KHL v Omsku a Lvu Praha, podle dohody s Petrohradem nemohl v této sezoně jako letošní vítěz Gagarinova poháru pokračovat ve stejné soutěži. Při jeho odchodu sehrálo roli, že nebyl spokojený se svým vytížením. "Byly tam i rodinné důvody," přidal Volek další faktor, proč se nejlepší střelec KHL ze sezony 2010/11 se soutěží rozloučil.

Červenka, který pod Růžičkou získal zlato nejen na šampionátu v roce 2010, ale i v extralize o dva roky dříve, uvažoval původně i o návratu do zámoří. "Řešili jsme NHL, ale je tam hodně volných hráčů, dostávají tam prostor mladí hráči a kádry jsou plné," upozornil Volek. "Začali jsme pak řešit možnosti v Evropě a Roman se rozhodl pro Chomutov," dodal.

Následuje Vondrku

V uplynulé sezóně KHL si Červenka v základní části připsal v 55 zápasech 36 bodů za 13 branek a 23 asistencí a v play off přidal ve 22 duelech sedm bodů za dvě trefy a pět přihrávek.

Na mistrovství světa v Praze zaznamenal v 10 utkáních pět bodů za dva góly a tři asistence. Účastník celkem pěti světových šampionátů a olympijských her v letech 2010 a 2014 je pro Piráty dalším posilou, která se představila pod Růžičkou i na domácím MS. Před ním klub získal jiného forvarda Michala Vondrku, jenž předtím působil ve Spartě.

Chomutov ještě bude jednat s Červenkovým mateřským klubem Slavií o odstupném. K novému týmu se hvězdná posila připojí v úterý. V české extralize hrál Červenka dosud jen za Slavii, která letos sestoupila do první ligy. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě 295 zápasů a 246 bodů za 117 branek a 129 asistencí.

Reklama

Související témata: