Hlavní obsah

Nejsme hochštapleři, říká Veverka o platu Červenky, kterého k Pirátům zlákal Růžička

Hokejové úterý bylo v Chomutově ve znamení příchodu a představení nové hvězdné posily - útočníka Romana Červenky. Hráč, který naposledy působil v Petrohradu v KHL, absolvoval dopoledne týmové fotografování a první trénink s mužstvem. Blíže se k Červenkově „přestupu roku“ vyjádřil i statutární ředitel chomutovského klubu Jaroslav Veverka mladší.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Roman Červenka na tréninku Pirátů.

Článek
Fotogalerie

Co znamená příchod Červenky pro Chomutov?

Řekněme, že je to další krok při zkvalitnění kádru a týmu, který jsme začali budovat už v loňské sezóně při postupu do extraligy. V budoucnu se chceme stát stabilním členem extraligové hokejové společnosti.

Jak tedy vypadají aktuální cíle klubu?

Prvním úkolem pro nováčka je záchrana a udržení se v lize. Rádi bychom se dostali do předkola play off. A pak děj se vůle boží. Nemáme ale přehnané ambice.

Má Roman Červenka ve smlouvě klauzuli o případném uvolnění do zahraničí?

Ne. Je to tvrdý kontrakt na jeden rok. Počítáme s ním pro celou sezónu.

Stál za jeho angažováním trenér Vladimír Růžička?

Vláďa v tom sehrál naprosto zásadní roli. To, že je Červenka v Chomutově, je díky Vláďovi. To je asi všechno, co k tomuto tématu dodat.

Jak se stavíte k otázce platových podmínek hráče?

Určitě bychom byli velcí hochštapleři, kdybychom podepisovali smlouvu, kterou bychom neuměli splnit a naplnit. Jednou z vizitek Chomutova je fakt, že vždy jsme dodrželi, co jsme slíbili. Takovou image si chceme držet i dál jako ekonomicky stabilní klub.

Naznačíte částku?

V současné době není standardem zveřejňovat podrobnosti kontraktu. Pokud to bude nastavené i v hokeji, nemám problém se zveřejněním.

Reklama

Související témata: