Hlavní obsah

Litvínov i potřetí přehrál Vsetín

Hokejisté Litvínova i potřetí v letošním ročníku extraligy porazili outsidera ze Vsetína a na třinácté pozici unikli posledním Valachům již na rozdíl 18 bodů. Na výhře 3:1 v nedělním duelu 28. kola se podílel dvěma góly útočník Daniel Branda.

Článek

Domácí Litvínov se od začátku snažil diktovat tempo hry, ale v první třetině se mu to příliš nedařilo. V 10. minutě měl sice obrovskou možnost Prorok, který se při vlastním oslabení řítil sám na Altrichtra, ovšem neuspěl. Ze strany domácích to bylo nadlouho všechno. Na druhé straně se blýskl Demel, jenž nastřelil tyčku. V samotném závěru třetiny domácí Ťupa při přesilovce hostí sklepl kotouč přímo před osamoceného Janků a ten nekompromisně propálil Jarinu.

Po přestávce Litvínov přidal a jeho snaha byla korunována vyrovnávací brankou, kdy Prorok úspěšně dokončil Reichlovu akci. Skóre ve prospěch Chemopetrolu otočil Branda, který lehce tečoval Trávníčkovo nahození.

V závěrečné třetině se tlak černožlutých vystupňoval a vrcholil při dvojnásobné přesilovce, která byla již třetí takovouto výhodou Litvínova v utkání. Na rozdíl od předchozích dvou ji však domácí dokázali již po devíti sekundách využít, když nájezd proměnil ve svůj druhý gól Branda. Domácí pak sice ještě dostatečně zaměstnávali Altrichtera ve vsetínské brance, ale v podstatě už jen kontrolovali hru a drželi stav, který jim zaručoval zisk tří cenných bodů.

Petr Fiala (Litvínov): "Měli jsme problémy v první třetině, ale pak jsme začali hrát na tři útoky a zlepšili se. Uklidnil nás až třetí gól."  Rostislav Vlach (Vsetín): "Řekl bych, že to bylo vyrovnané utkání. Měli jsme hlavně problémy s využíváním šancí a koncovkou."

Chemopetrol Litvínov - Vsetínská hokejová 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Prorok (Reichel, Kubinčák), 29. Branda (Trávníček, Benda), 49. Branda (Benda, Reichel) - 20. Janků. Rozhodčí: Smeták - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 9:7, navíc Bauer (Vsetín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4050.
Litvínov: Jarina - Punčochář, Pojkar, Gýna, Poživil, Ťupa, Bombic, Morava - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Trávníček - Balázs, Sklenička, Šaffer - Gombár, Jeslínek, Zadina. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Vsetín: Altrichter - Ponomarev, Augusta, Horák, Bauer, Bolf, Kučný - Rob, Stantien, Valko - Jenáček, Steiner, Janků - Dubec, Duba, Demel. Trenéři: Kopřiva a Vlach.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice