Hlavní obsah

Nesmíme panikařit, zní z hokejového Zlína

Zlín

Strašák minulé sezóny, kdy první výhra přišla až v 8. kole, zahánějí po úvodních dvou extraligových porážkách hokejisté Zlína. Trenér Rostislav Vlach věří, že tak zle nebude.

Foto: Právo

Obránce Zlína Tomáš Žižka

Článek

„V obou zápasech jsme nasekali spoustu chyb a většinu času jsme hráli zakřiknutě, čímž jsme to soupeřům usnadnili," vrací se Vlach k prohrám v Litvínově a se Spartou. „Chce to zlepšit se a zůstat v klidu," nabádá kouč.

Také zkušený obránce Tomáš Žižka doufá, že se Zlín zvedne rychleji než před rokem. „Nesmíme začít panikařit," tvrdí na klubovém webu. „Každý v kabině musí pochopit, že si nemůžeme hrát na nějaké velké hokejisty, protože ty tu teď nemáme. Důležité je si to uvědomit včas, abychom se nedostali do nějakého průšvihu," prohlašuje.

Zlín se ale dnes představí na ledě Třince, dalšího favorita soutěže. „Každý se dá porazit, ale musí se pro to i něco udělat. A ne jen bázlivě čekat," upozorňuje Vlach. „Nesmíme je snadno pouštět do gólovek. Není tu mančaft na to, abychom vyhrávali 6:5, spíš se musíme snažit hrát třeba na 2:1," naznačuje Žižka.

Reklama

Související témata: