Hlavní obsah

Sparta zničila Vítkovice a zůstává jediná stoprocentní. Červenka pomohl Chomutovu k výhře

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty jsou po třetím kole jediným neporaženým týmem v Tisport extralize, když v O2 areně rozstříleli Vítkovice 6:2. O stoprocentní bilanci přišla po domácí porážce s Libercem 2:4 Plzeň, a také Třinec, který doma překvapivě zaváhal se Zlínem (1:2). Roman Červenka při svém návratu do extraligy pomohl dvěma asistencemi Chomutovu k vítězství 3:1 nad Pardubicemi. Ty zatím zůstávají bez bodu stejně jako Karlovy Vary, které prohrály v Brně 2:4. Poprvé v sezóně naopak bodovala Olomouc po vítězství 2:1 po samostatných nájezdech v Mladé Boleslavi. Mistrovský Litvínov promarnil třígólové vedení a nakonec podlehl v Hradci Králové 4:6.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Sparta zdolala Vítkovice už poosmé za sebou. Souboj dosud neporažených týmů rozhodl pražský tým těsně před polovinou zápasu, kdy během tří minut a 18 vteřin čtyřikrát skóroval.

Až do pátku vedoucí Plzeň inkasovala ve dvou předchozích zápasech jen dva góly, ale tentokrát si dvě trefy do Machovského sítě připsali Radivojevič a Jelínek, kteří se postarali o všechny trefy Liberce. Bílí Tygři vybojovali na západě Čech teprve druhou výhru v posledních deseti zápasech. I ve třetím utkání se trefil kanonýr Marcel Hossa, jenž minutu před koncem vykřesal při hře bez brankáře naději kontaktním gólem. Hosté ale si vzápětí do prázdné brány výhru pojistili.

Hokejová Tipsport extraliga, 3. kolo:
Třinec- Zlín 1:2
Branky: 47. Polanský - 23. T. Sýkora, 25. Kubiš
Plzeň - Liberec 2:4
Branky: 9. Indrák, 59. Hossa - 12. Radivojevič, 33. Jelínek, 44. Jelínek, 60. Radivojevič
Chomutov - Pardubice 3:1
Branky: 15. Růžička, 59. Vondrka, 60. Vondrka - 29. Tybor
Mladá Boleslav - Olomouc 1:2 po sam. nájezdech
Branka: 59. Žejdl - 45. Vyrůbalík, rozhodující sam. nájezd Mikúš
Hradec Králové - Litvínov 6:4
Branky: 27. Knotek, 31. Bednář, 38. Courchaine, 40. Pilař, 45. Knotek, 51. Červený - 6. Hübl, 17. Lukeš, 30. Hanzl, 31. Hübl
Kometa Brno - Karlovy Vary 4:2
Branky: 3. Vondráček, 37. Kováčik, 45. Němec, 47. Kováčik - 7. Haščák, 37. Vachovec
Sparta Praha - Vítkovice 6:2
Branky: 9. Hrbas, 14. Přibyl, 28. Polášek, 29. Netík, 30. Cingel, 31. Hlinka - 18. Zdráhal tr. střílení, 54. Sloboda

Poprvé vyšli v této sezóně naprázdno i favorité celé soutěže z Třince, kteří na svém ledě dostali od Zlína rozhodující úder ve druhé třetině, kdy se v rozmezí 69 sekund trefili Sýkora a Kubiš. Ocelářům nepomohl ani návrat uzdraveného útočníka Adamského, v utkání dokázali už jen snížit a Berani si tak připsali vůbec první body v novém ligovém ročníku.

Mistrovský Litvínov měl většinu zápasu v Hradci Králové navrch, v polovině duelu vedl už 4:1, ale domácí ještě před druhou sirénou stihli srovnat a v závěrečné části dokonali obrat. Dvakrát se za domácí trefil Knotek, za poražené rovněž dvakrát skóroval Hübl.

Nejsledovanějším hráčem třetího kola byl jednoznačně mistr světa Roman Červena, jenž po dvou letech v Petrohradu zamířil do Chomutova. Pirátům pomohl dvěma asistencemi k vítězství nad Pardubicemi 3:1, na němž se podílel asistencemi na úvodních dvou gólech. Druhé domácí vítězství zařídil týmu trenéra Růžičky dvěma brankami v závěru Vondrka. Pardubice, jejichž branku tentokrát hájil Američan Maxwell, tak zatím zůstávají bez bodu.

Bez bodu zůstávají i Karlovy Vary, které sice dokázaly v Brně dvakrát po inkasovaných gólech rychle srovnat, ale Kometa si nakonec díky zlepšeným přesilovkám druhou výhru v sezóně nenechala utéct. Dvěma góly k ní pomohl obránce Kováčik.

To Olomouc se na rozdíl od Pardubic a Karlových Varů nuly na kontě bodového zisku dokázala zbavit. Minutu před koncem normální hrací doby ji sice o těsný náskok připravil v Mladé Boleslavi Žejdl. V samostatných nájezdech ale Hanákům vystřelil výhru Mikúš.

Reklama

Související témata: