Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 2:4Góly Jelínka a Radivojeviče pomohly Liberci k výhře v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Radivojevič 0 : 1
29. Indrák 1 : 1
33. Jelínek 1 : 2
44. Jelínek 1 : 3
59. Hossa 2 : 3
60. Radivojevič 2 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Liberce zvítězili ve 3. kole extraligy na ledě Plzně 4:2 a připsali si teprve druhou výhru na západě Čech z posledních deseti utkání. Tygři díky povedené první třetině vedli 1:0, domácí ještě stačili v polovině utkání vyrovnat. Poté ale Petr Jelínek dvěma góly zařídil tříbodovou výhru hostů. Domácí tak poprvé v sezóně vyšli bodově naprázdno.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Mário Bližňák z Plzně (vlevo) a Ondřej Vitásek z Liberce ve 3. kole Tipsport extraligy.

Článek

Hosté vstoupili do utkání lépe a díky dobrému pohybu si vytvořili nápor. Birner ovšem již během prvního střídání pálil v dobré pozici nikým neatakován nad a Lakatoš ve třetí minutě nedokázal zblízka zasunout kotouč za ležícího Machovského. Plzeňský gólman se zaskvěl také o tři minuty později proti střele nekrytého Řepíka. Domácí se probudili až v 9. minutě, kdy libereckou obranou zapomenutý Kubalík nedokázal tváří v tvář překonat Lašáka, pro něhož to byl první zásah utkání.

Poté už se prosadili Tygři, když po přiťuknutí Bakoše trefil Radivojevič přesně pravý horní roh branky. Indiáni mohli ještě do přestávky odpovědět v početní výhodě, po křížné příhře Kratěny ovšem Hossa odkrytou libereckou branku minul. Do prostřední části domácí naskočili aktivněji, Sýkora ale nestačil po výjezdu od zadního mantinelu zakončit přesně a Indrákovu střelu z mezikruží akrobaticky vyrazil Lašák. Mladé plzeňské křídlo si vše vynahradilo před polovinou utkání, kdy po šikovném uvolnění v útočném pásmu zamířilo přesně k pravé tyčce.

Vyrovnaný stav 1:1 však živelně hrající Indiáni dlouho neudrželi. Ve 33. minutě totiž při přečíslení dva na jednoho střelou po ledě skóroval Jelínek. Domácí následně vypadli z tempa a nedařilo se jim ani při přesilové hře. Naopak v závěru druhé třetiny je mohl potrestat třetí trefou Birner, jehož rána z voleje jen těsně minula pravou tyčku.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky domácí nezvládli ani pátou přesilovku a v početní výhodě udeřilo ve 44. minutě na druhé straně, když Šimkovu střelu pohotově dorazil Jelínek. Indiáni se snažili častou střelbou snížit, ale pozorný Lašák si poradil i s táhlým pokusem Hossy. Do větších příležitostí Tygři soupeře dlouho nepouštěli a naopak agilní Birner z rychlé akce po pravém křídle zakončil těsně vedle. Domácím ovšem vyšla hra bez brankáře a Hossa přesnou střelou pod horní tyč snížil v 59. minutě na 2:3. Vzápětí však hosté díky trefě Radivojeviče do prázdné branky přidali čtvrtý gól.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Indrák (Kadlec, Machovský), 59. Hossa (J. Jeřábek) - 12. Radivojevič (Bakoš), 33. P. Jelínek (Valský), 44. P. Jelínek (Radivojevič, Šimek), 60. Radivojevič (Krenželok). Rozhodčí: R. Čech, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4321.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, J. Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Indrák, Kracík, Kubalík - Hollweg, Poletín, Johnson. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články