Hlavní obsah

Jako nejlepší hráč jsem se necítil, řekl Červenka po výborném debutu v dresu Chomutova

Chomutov

Premiérový start reprezentačního útočníka Romana Červenky v dresu Chomutova byl hitem 3. kola hokejové extraligy. A zkušený forvard, který hrál první zápas v sezóně od květnového mistrovství světa v Praze, se před 5036 diváky hned uvedl dvěma asistencemi a přispěl k vítězství Pirátů nad Pardubicemi 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Roman Červenka v dresu chomutovských Pirátů.

Článek

Klíčový byl moment ze závěru třetí třetiny, kdy sedmašedesát vteřin před koncem nahrál i na vítěznou branku Michalu Vondrkovi!

Nová posila byla vyhlášena nejlepším hráčem utkání. „Nevím, kdo to určuje, ale jako nejlepší jsem se necítil. Vyhrálo se, takže dobrý. Nebyl to jednoduchý zápas, ale šťastně to dopadlo," líčil Červenka.

Hráč s číslem deset podle očekávání nastoupil v útočné formaci s někdejšími spoluhráči ze Slavie Michalem Vondrkou a Vladimírem Růžičkou mladším. Jejich kombinace vynikala především při přesilovkách. „Pořád to může být lepší. Občas jsme trefili nohu nebo hokejku. Něco tomu chybělo. Když máte sedm nebo osm početních výhod, musíte dát víc gólů. Mohli jsme rozhodnout dřív. Pardubice začaly od druhé třetiny víc bruslit, měly rychlejší pohyb. Celkově to bylo vydřené vítězství," rozebíral útočník.

Svůj výkon nepřeceňoval. „Co se týče fyzické stránky, první třetinu to šlo. Nebyla to pak ale žádná sláva. Energie trošku chyběla. Po dlouhé pauze jsem čekal i na gólové šance, které přišly a škoda, že jsem je neproměnil. Chtěl jsem často střílet, ale nahrával jsem Michalu Vondrkovi. Jsem spokojený hlavně se třemi body v duelu s Pardubicemi, které bojují o první body. Pro nás je to důležitý start, když jsme po prohře v Třinci dvakrát po sobě vyhráli. Liga je vyrovnaná a doufám, že se budu ještě zlepšovat," vykládal Červenka.

V čem spočívá jeho motivace? „Málokdo má větší očekávání, než já sám od sebe. Hodně lidí říká, že návrat z KHL do extraligy je krokem zpátky. Ale chci si hokej užít, těším se na sezónu a hlavně hodlám pomoci Chomutovu. Vystřelit taky umím a snad přispěji i gólově," pravil útočník.

Pochvaluje si týmové nasazení a kvalitní defenzívu. „Znovu nás podržel v brance Míra Kopřiva. První dva zápasy jsem ho chytat neviděl, ale je spolehlivý. Byl to jeho zápas, na což by se nemělo zapomínat. Máme tým na to, abychom v soutěži uspěli. Ze začátku sezóny by se mohlo hrát častěji než jen v pátek a v neděli. Ale je to takhle nastavené, takže to musíme brát," dodal Červenka po vydařeném debutu v chomutovských barvách.

Reklama

Související témata: