Hlavní obsah

Na hráče Sparty je radost se dívat. Jen by bylo lepší sedět v hledišti, usmál se Petr

Praha

V Lize mistrů postoupili ze základní skupiny do play off, do domácí soutěže vstoupili dvěma výhrami, jenže páteční utkání na Spartě hokejistům Vítkovic zhořklo. Ve druhé třetině inkasovali během necelých dvou set vteřin čtyři góly, čtyřikrát v zápase inkasovali v oslabení a nakonec museli skousnout debakl 2:6. „Výsledek hovoří za vše, přesně vyjadřuje poměr sil na ledě. Byl to náš jednoznačně nejslabší zápas sezóny,“ musel uznat vítkovický asistent trenéra Jakub Petr.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

„Jak nás v předchozích zápasech zdobila organizace hry a ctění systému, tak se Spartou jsem měl místy pocit, že jsme si chtěli jen zahrát. Navíc jsme měli přílišný respekt. Tohle není naše cesta," zlobil se Petr, podle kterého přišel klíčový moment v prostřední třetině za stavu 2:1 pro domácí.

Vítkovický útočník Stanislav Balán během jednoho střídání vyrobil dva fauly a sparťané pak čtyřminutovou přesilovku přetavili ve dva góly. Oba v přesilovkách. „Hráli je parádně," uznal Petr a smekal před hráči soupeře jako jsou Jaroslav Hlinka nebo Martin Réway, kteří v početních výhodách dokážou vymyslet nečekané akce.

„Je radost se na tyhle kluky dívat, to je trošku jiný level. Jen by bylo lepší sedět v hledišti. Na ledě improvizují, v obranném tvaru soupeře si vždycky najdou nějaké díry. Byla to krása a klobouk dolů před jejich provedením," chválil Petr, jenž s kolegou Svozilem po čtvrtém inkasovaném gólu stáhl gólmana Kantora, místo něhož šel do branky Dolejš. „I za stavu 1:4 šlo pořád se zápasem něco udělat. Chtělo to nějaký impuls," vysvětloval Petr.

Bez důrazu nefunguje žádný systém ani taktika

Jenže Dolejš čisté konto udržel jen 68 vteřin, takže si Vítkovice vyžádaly oddechový čas. Ani ten ale nepomohl, neboť za další minutu se Sparta radovala už pošesté. A to byla odehrána teprve polovina utkání. „Do třetí třetiny už jsme šli za stavu 1:6 s tím, že pro nás začíná nultá třetina nedělního zápasu. Ale ani ta nebyla podle našich představ," říkal Petr, přestože jeho svěřenci poslední dvacetiminutovku vyhráli 1:0.

Vyčítal jim především malý důraz v osobních soubojích, ve kterém za Spartou zaostávali. „Dneska jsme byli tím nejhodnějším týmem. To se s tím pak těžko něco dělá, když máte k soupeři přílišný respekt. Zhroutí se tím celý systém a nefunguje ani žádná stanovená taktika. Ale svět se nehroutí, základní část má 52 kol a v neděli je další den," vyhlíží už Petr domácí klání s Chomutovem.

Reklama