Hlavní obsah

Liberec hraje v pohodě a je k nezastavení

LIBEREC

K nezastavení jsou po reprezentační přestávce v extralize hokejisté Liberce. Z pěti zápasů během osmi dní vytěžili maximální počet bodů, v domácím prostředí ještě neprohráli a zaslouženě se drží na špici tabulky. A to už nastupují bez dosavadního tahouna a kapitána Václava Nováka, který zkouší štěstí v ruském Omsku.

Článek

V neděli proti Spartě (5:1) jim navíc chyběl brankář Milan Hnilička, jehož s přehledem zastoupil Pavel Falta. "Milan si při dopoledním rozbruslení udělal něco s tříslem a trenéři mi řekli, že půjdu do branky. Vzal jsem to v klidu. Hlavně jsem rád, že jsme Spartu opět porazili a byl jsem znovu u toho," povídal Falta.

Úder ve třetí části

V předešlém vzájemném duelu obou celků vychytal čisté konto a nyní inkasoval pouze jednou. Mezitím si připsal i nulu ve Vsetíně. "Hvězdou se ale necítím. Mojí úlohou je krýt záda Hniličkovi a navíc vypomáhám prvoligovému Berounu," tvrdil náhradní liberecký brankář.

Nejproduktivnější hráč extraligy Petr Ton vstřelil jediný gól hokejistů pražské Sparty do liberecké sítě a o další trefu tak odskočil v čele tabulky kanonýrů Vaicovi z týmu soupeře. "Je to pro mě slabá náplast, protože jsme zbytečně prohráli. V první třetině jsme měli dlouhou dvojitou přesilovku, bohužel jsme nedokázali skórovat. Tady začaly naše nesnáze," uvažoval zkušený útočník.

Dvě třetiny Sparta držela šanci na bodový zisk, potom ale inkasovala dvakrát za 16 vteřin. Po Tomajkově gólu hned při dalším střídání útočník Petr Šachl využil chyby ve sparťanské defenzívě ke zvýšení náskoku na 3:1. "Udělali jsme individuální hrubku, která nám zlomila vaz. Posledních deset minut jsme se na ledě už jen plácali. Nejsme tak silní jako Liberec, který je v laufu, hraje jednoduše, odrážejí se k němu puky a padá mu to tam," pravil Ton.

"Doma si hodně věříme. Jsme na vítězné vlně a pomáhá nám psychická pohoda. Já jsem takovou euforii a první místo v tabulce během kariéry ještě nezažil. Až prohrajeme, určitě se nic nestane. Máme natolik odolný tým, že nás to znovu nabudí k další sérii," vykládal Šachl, který se skvěle zabydlel na Novákově místě v první formaci vedle slovenského dua Vaic-Podkonický.

Chválí obecenstvo

"Diváci jsou fantastičtí a odvděčujeme se jim pěknou hrou. Je to super pocit. Doufám, že nám i fanouškům spokojenost vydrží až do konce základní části, abychom šli do play-off z co nejlepší pozice," nechal se slyšet Lubomír Vaic, druhý muž průběžného pořadí kanadského bodování extraligy.

"S Šachlem a Vaicem jsme sehraní, ale nezáleží jen na jediné řadě. Proti Spartě zahrála výborně i naše čtvrtá lajna. Zařídila několik přesilovek a ze dvou jsme skórovali," pokyvoval hlavou Andrej Podkonický, který se od úvodních kol prosazoval jako vynikající nahrávač a v poslední době se mu začíná dařit i střelecky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice