Hlavní obsah

Chomutov vyhrál potřetí v řadě. A opět řádili Vondrka s Červenkou

Ostrava

Pardubicím dal dva góly, Vítkovicím stejně tak. Chomutovský kapitán Michal Vondrka po příchodu Romana Červenky do týmu jaksepatří ožil. Hned na tři góly mu nahrál právě reprezentant Červenka. „S Romanem si sedíme i mimo led a to je hrozně důležité,“ prozradil tajemství téměř dokonale sladěné spolupráce Vondrka. „Roman je vynikající hráč, perfektně mě na ledě vidí a umí mi přihrát. Nechci to zakřiknout, zatím je to výborné,“ svěřoval se chomutovský kapitán.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Chomutovští hráči se radují z druhého gólu.

Článek

Svůj první gól v neděli vstřelil Vondrka v přesilové hře, druhý z brejku. V obou případech si ale oba parťáci puk vyměnili. „Je to tak, zatím sice nahrává jen on mně, ale já se o to snažím taky," culil se Vondrka, který cestoval k utkání do Vítkovic v nepříliš dobrém rozpoložení. „Necítil jsem se úplně fit. Ale napral jsem se nějakýma vitamínama a dnes už to bylo daleko lepší. Doufám, že nám to bude klapat, i když se uzdravím," smál se Vondrka.

Vítkovičtí k úsměvům tentokrát důvod neměli. „Podali jsme naprosto neomluvitelný výkon. Viděl jsem možná tak dvě šance ke skórování a to je žalostně málo," zlobil se vítkovický kouč Ladislav Svozil.

Svým svěřencům vyčítal především laxnost v úvodu zápasu. „Hráče jsme upozorňovali, že Chomutov má vynikající mančaft, ale od začátku jsme prohrávali souboje," upozornil Svozil. „Po prvních dvou velmi dobrých výkonech v Hradci Králové a doma s Kometou přišly dva obrovské výpadky. Bylo to z naší strany dnes takové polovičaté," dodal.

Kopřivu nepřekonali

Jednu ze dvou větších šancí na vítkovické straně měl Patrik Zdráhal. První letošní nulu chomutovského Kopřivy ale nevymazal. „Začali jsme špatně a po dvou inkasovaných gólech v první třetině jsme se už do toho nedokázali dostat. Od druhé třetiny to bylo lepší, ale Chomutov a především Vondrka s Červenkou hráli výborně," hodnotil vítkovický útočník.

Reprezentační útočník Roman Červenka měl v Ostravě speciální důvod se vytáhnout. Z ochozů Ostrava Arény jej sledoval mladší bratr a nedávná posila fotbalového Baníku Marek Červenka. A zatímco Marek musel v sobotu skousnout domácí porážku 1:2 s Jabloncem, v neděli mohl bratrovi gratulovat ke dvěma asistencím i výhře 3:0 nad Vítkovicemi.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín