Hlavní obsah

Třinec nakopl k výhře Irgl. Vítkovice padly potřetí v řadě

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Především výkon Zbyňka Irgla dominoval prvnímu ocelářskému derby v sezóně. Třinecký hokejový útočník dvěma góly nasměroval domácí tým k vítězství 3:1, na ledě byl i u třetí branky, kterou vstřelil Plíhal. Znovu tak pozlobil vítkovické fanoušky, kteří mu stále nemohou zapomenout, že se při návratu z Kontinentální ligy rozhodl posílit regionálního rivala. Irglova volba tehdy rozproudila v žilách vítkovických fanoušků hodně zlé krve a vzájemný vztah se nevylepšil ani tentokrát.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí útočníci Tomáš Plíhal (vlevo) a Zbyněk Irgl slaví gól proti Vítkovicím v předehrávce 5. kola Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Svému bývalému klubu dal Irgl ve třech vzájemných duelech po návratu z KHL už pět branek. „V každém zápase chci dát gól, ale my jsme hlavně po těch dvou porážkách v lize potřebovali vyhrát. Ty předchozí dva zápasy v lize nebyly vůbec povedené," svěřoval se Irgl.

Zároveň se ale netajil, že utkání proti Vítkovicím pro něj budou vždy emotivnější. „Vyrůstal jsem tam, odehrál jsem tam dlouhé roky. Góly proti Vítkovicím jsou vždy něco víc," potvrdil Irgl.

Vítkovický odchovanec v úvodní třetině v přesilové hře otevřel skóre, ve druhé části pak doklepl puk za Kantorova záda po ráně Draveckého, která se odrazila od tyčky. „Při obou gólech jsem měl hromadu štěstí, protože puk se ke mně v obou případech odrazil a já ho jen poslal do branky," líčil 34letý Irgl.

Rozhodly přesilovky

Na ledě byl i při třetí trefě Třince, kterou znovu v přesilovce vsítil třinecký Plíhal. Naopak Vítkovice v této herní činnosti selhaly. „Dali jsme v přesilovkách tři góly, což bylo pro konečné skóre velmi důležité. Ale myslím, že dnes jsme měli hlavně výborný pohyb a díky tomu jsme byli pořád o krok před soupeřem," popisoval Irgl.

Zatímco Třinec po dvou porážkách slavil vítězství, Vítkovice v extralize prohrály potřetí za sebou. „Byli jsme Třinci vyrovnaným soupeřem, měli jsme i šance, ale nedali jsme. Ale není třeba věšet hlavu, přijde další zápas," komentoval střelec jediné vítkovické branky Michael Vandas. „Teď máme pár dní pauzu, hraje až v úterý, tak bude více času si vyčistit hlavu," dodal slovenský forvard.

Reklama