Hlavní obsah

Brno - Olomouc 2:3 SNOlomouc zdolala v Brně po nájezdech Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Jergl 0 : 1
28. Hruška 1 : 1
48. Němec 2 : 1
52. Valenta 2 : 2
65. Kafka (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Olomouce porazili v 5. kole Tipsport extraligy po samostatných nájezdech v Brně domácí Kometu 3:2. Rozhodující nájezd proměnil Petr Kafka. Olomouc vyhrála v extralize potřetí za sebou. Brňané vstřelili oba góly z přesilovek. Branku a asistenci si připsali v domácím dresu Vojtěch Němec a Jan Hruška.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Mikúš z Olomouce (vlevo) a brněnský brankář Martin Falter v utkání 5. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Bojovně naladění Hanáci vsadili na útočný hokej s důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Kometu tato taktika zaskočila, skřípalo založení útočných akcí a největším problémem byl přechod středního pásma.

Záměr vynesl olomouckým hokejistům také rychlý úvodní gól. Brňané se dostali pod tlak, obránce Vyrůbalík zachytil špatně vyhozený kotouč a z jeho přihrávky Jergl ve 3. minutě střelou k tyči překvapil brankáře Faltra. I po inkasovaném gólu Kometa nedokázala zareagovat na agresivní hru protivníka, který mohl rychle zvýšit svůj náskok. Při domácích hokejistech stálo v těchto chvílích štěstí, neboť střely Hermana a Staňka trefily jen tyčku.

Kouč Brňanů Hadamczik zařadil do sestavy avizovanou útočnou řadu veteránů Ton, Čermák, Tenkrát, která ale v tomto složení odehrála pouze úvodní třetinu. Po ní odstoupil po obnoveném zranění Ton a místo něj na pravém křídle zaskakoval ve dvou řadách Vondráček.

Kafka zařídil Kohoutům dva body

Kometa se ve druhé třetině probrala z počátečního útlumu. Přidala do svého výkonu i agresivitu a postupně získala územní převahu. Srovnat skóre se podařilo ve 28. minutě Janu Hruškovi, který po pouhých šesti sekundách využil přesilovku. Ve 33. minutě chyboval olomoucký obránce Skrbek. Nahrál kotouč přímo na hůl Honejska, kterého v cestě na branku srazil. Následné trestné střílení Honejsek neproměnil.

V urputné bitvě pomohla Brňanům k otočení výsledku početní výhoda čtyři na tři, kterou využil po Hruškově přihrávce Vojtěch Němec. Olomouc ale nerezignovala a při hře čtyři na čtyři srovnal skóre obránce Valenta.

Nájezdy v brněnském týmu neproměnili Němec, Hruška a Ostřížek, na straně Olomouce byli neúspěšní Jergl a Zeman, ale Kafka ano.

5. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. J. Hruška (Kaberle, V. Němec), 48. V. Němec (J. Hruška, T. Kaberle) - 3. Jergl (Vyrůbalík), 52. Valenta (Herman, Eberle), rozhodující sam. nájezd Kafka. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Falter - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Honejsek, Raška, J. Káňa II - Ton, L. Čermák, Tenkrát - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín