Hlavní obsah

Červenka dal premiérový gól, zlínský Kašík si cenil bodu z Chomutova

Chomutov

Hokejový útočník Chomutova Roman Červenka se při svém třetím startu v tomto extraligovém ročníku dočkal premiérového vstřeleného gólu. Poté, co si v předešlých vítězných zápasech s Pardubicemi a ve Vítkovicích připsal po dvou asistencích, skóroval v duelu pátého kola se Zlínem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský útočník Roman Červenka (vpravo) slaví se spoluhráči Martinem Rýglem (uprostřed) a Ondřejem Dlapou gól proti Zlínu.

Článek

Na výhru za tři body to ale nestačilo, jelikož hosté si vyrovnávacím gólem vynutili prodloužení. A zápas dospěl do samostatných nájezdů. V nich rozhodl chomutovský kapitán Michal Vondrka o vítězství 2:1. Piráti tak vyhráli počtvrté v řadě, což je jejich klubový extraligový rekord.

Zlínský brankář Libor Kašík odvedl výborný výkon a byl spokojený i s bodem: „Červenka to udělal nádherně, ale pár šancí jsem mu ještě chytil. Jsou to s Vondrkou vynikající hráči. Ale dopředu jsem nemohl přemýšlet, že proti mně nastoupí takhle silná dvojice. Chomutov je nebezpečný jako celek a věděli jsme, že doma předtím neztratil ani bod."

Potvrdili jsme, že výhra v Třinci nebyla náhodná, míní Kašík

Nad tím, jestli si Zlín připravil speciální plán na eliminaci chomutovských hvězd, Kašík nedumal. „To jde mimo mě. Spíš taktické věci pro jednotlivé zápasy patří hráčům v poli. Já se věnuji tomu, co mám dělat v brance. Tedy co nejlépe chytat všechny střely soupeřů," vykládal Kašík.

Ocenil týmový projev mužstva. „Vycházeli jsme z pozorné defenzivy. Kluci v obraně mi pomohli, takže jsme uhráli pro nás solidní výsledek. Skóre 1:1 po prodloužení bylo zasloužené a při troše štěstí jsme nakonec mohli urvat dva body," mínil gólman.

Zlín naznačil, že se po tristním začátku sezóny zvedá. „Snažíme se už hrát takticky a bojovat o každý kousek ledu. Potvrdili jsme, že výhra v Třinci nebyla náhodná. Pro nás je ale těžký každý zápas. Musíme v nasazení a obětavosti pokračovat. Když budeme sbírat i venku bodíky a doma vyhrávat, můžeme se brzy odpoutat z dolních pater tabulky," dodal Kašík.

Reklama

Související témata: