Hlavní obsah

Mám pořád co nabídnout, tvrdil po premiéře v dresu Komety Tenkrát

Brno

Po úvodních dvou nezdarech se olomoučtí hokejisté zvedli, v Brně vyhráli už třetí extraligový duel v řadě. Po remíze 2:2 v řádné hrací době si připsali druhý bod díky lépe zvládnutým samostatným nájezdům.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Olomoucký obránce Pavel Skrbek (vlevo) se snaží zastavit brněnského útočníka Petra Tenkráta v zápase 5. kola Tipsport extraligy.

Článek

„Vítězství nad Kometou bylo asi nejtěžší a zároveň nejcennější," jásal po nečekaném triumfu na ledě favorizovaných Brňanů útočník Aleš Jergl, autor vedoucí branky Hanáků. „Když se nám povedlo osm minut před koncem srovnat na 2:2, řekli jsme si, že už to musíme nějak doklepat do penaltového rozstřelu. Nájezdy nám docela jdou, v Brně jsme to potvrdili. Mohli jsme se spolehnout na výtečného brankáře Konráda, působil jistějším dojmem než brněnský Falter," všiml si Jergl.

Kometa poprvé v nové sezóně před svými fandy ztratila. Navíc se jí už po úvodní třetině rozpadl nově vytvořený útok veteránů. Petr Ton, který nastoupil po zranění v novém extraligovém ročníku vůbec poprvé, se už po první pauze na kluzišti neobjevil. Vedle Čermáka s Tenkrátem za něj pak musela zaskakovat křídla z dalších formací.

Ton ještě nebyl doléčený

„Zdravotní problémy se Petrovi vrátily, asi nebyl úplně doléčený. Uvidíme, jak to s ním bude dál," přemítal brněnský asistent Karel Beran. Uznal, že první třetinu neodehrál jeho tým vůbec dobře. „Ton se sice dostal do velké šance, ale Olomoučtí kromě vedoucího gólu trefili i dvakrát tyč. Pak se nám podařilo skóre otočit na 2:1, avšak špatným pokrytím protihráčů jsme dovolili hostům srovnat. Nájezdy jsou vždycky vabank, bohužel jsme v nich druhý bodík nezískali," litoval Beran.

Útočník Petr Tenkrát, který je v Brně na měsíční zkoušce a poprvé oblékl brněnský dres, tak začal svoje nové angažmá prohrou. „Škoda že Peťa Ton musel odstoupit, narušilo to naše záměry. I v osmatřiceti mám pořád do hokeje velkou chuť, věřím, že mám Kometě pořád co nabídnout. Na svůj věk se rozhodně necítím," tvrdil Tenkrát, který se v zápase octl ve dvou vyložených střeleckých příležitostech. „Nevyřešil jsem je optimálně, ale nemyslím si, že by to bylo tím, že jsem teď dlouho nehrál," mínil.

Zdravotní problém museli řešit v utkání v Brně i Hanáci, po srážce se spoluhráčem Valentou si zlomil nos útočník Mikůš. „V nemocnici mu ho srovnali, žádné následky by to na něm nemělo zanechat," tvrdil olomoucký asistent Jan Tomajko, jenž litoval, že z velké převahy vytěžilo jeho mužstvo v první dvacetiminutovce pouze jediný gól. „Pak měla naopak navrch Kometa, avšak my jsme šťastně srovnali na 2:2. Nájezdy jsou loterie, tentokrát se líp povedly nám," radoval se.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec