Hlavní obsah

Mysleli jsme si, že to půjde samo a znovu musíme začít od maličkostí, říká litvínovský Hübl

Litvínov

Souboj úřadujícího mistra s lídrem tabulky v šestém kole extraligy vyzněl pro domácí hokejisty Litvínova, kteří udolali pražskou Spartu 3:2 po samostatných nájezdech. Ústřední postavou zápasu byl útočník Viktor Hübl, jenž se na skalpu vedoucího celku soutěže podílel dvěma góly. Trefil se v řádné hrací době a potom rozhodl při penaltovém rozstřelu, v němž byl jediným úspěšným exekutorem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Viktor Hübl překonává v samostatných nájezdech sparťanského brankáře Tomáše Pöpperleho.

Článek

Litvínov šel do utkání s tradičním rivalem po sérii čtyř porážek. Na to jste z mistrovské sezóny nebyli zvyklí. Je výhra nad Spartou velkou vzpruhou?

Je jasné, že jsme úspěšný výsledek nutně potřebovali a museli jsme zabrat. Ideální by bylo vítězství v řádné hrací době, ale jsme rádi aspoň za dva body. Už v pátek v Plzni jsme sahali dokonce po třech, ale tam jsme bohužel propadli ve třetí třetině a prohráli jsme v prodloužení.

Vzali jste si z neúspěchu v Plzni ponaučení pro duel se Spartou?

Nějakým způsobem jsme si to vyříkali a povzbudili se v kabině navzájem. Proti Spartě to už bylo o něčem jiném. Zápas jsme celkově zvládli, i když chybičky se vždycky najdou. Věřím, že na solidní finiš tohoto utkání navážeme a budeme pokračovat v aktivitě a bojovných výkonech i v dalších kolech.

Se Spartou jste v průběhu utkání dvakrát prohrávali. Čím to, že jste se nakonec zvedli?

Ještě bych se vrátil k Plzni. Tam jsme vedli o tři góly, a jakmile soupeř snižoval, báli jsme se o výsledek. Proti Spartě jsme byli v situaci, že potřebujeme dotáhnout jednogólové manko. A neměli jsme z toho tolik strach, protože Sparta byla díky svému postavení v tabulce favoritem, a to nás nakoplo k tomu, abychom se pokusili zápas otočit.

Třetí třetiny jste dosud prohrávali - při souhrnném skóre 0:9. A první góly v sezóně v této části zápasů jste dali tedy až do sítě Sparty. Co na to říkáte?

Slabé poslední dvacetiminutovky jsme řešili od začátku sezóny. Už když jsme propadli v Hradci Králové, bylo zřejmé, že s tím musíme něco udělat. Snad se zlepšujeme.

Na čem chcete ještě zapracovat?

Asi jsme si mysleli, že hned od prvního kola plynule navážeme na závěr minulé sezóny, kdy nám všechno klapalo a fungovalo. Nejde to však samo. Je vidět, že soupeři se na nás jako na mistra pečlivě připravují. Abychom dokázali vyhrávat, je nutné začít znovu od maličkostí a postupně pilovat obranu, souhru i střeleckou koncovku. Osobně jsem rád, že mi to tam padá a věřím, že se v tomto směru připojí i spoluhráči. Hlavně Frantovi Lukešovi přeji, aby mu to vyšlo co nejdříve.

Reklama

Související témata: