Hlavní obsah

Jiné góly ani nedávám, smál se po první trefě v sezóně Köhler

Do nedělního 6. kola si musel útočník Bedřich Köhler počkat na svou premiérovou extraligovou trefu v dresu Hradce Králové od příchodu ze Zlína po minulé sezóně. Vysoký třicetiletý forvard na ni dosáhl poměrně kuriózně. Před brankou střeženou Markem Čiliakem vysoko nadskočil při hrozivém nápřahu spoluhráče Karla Pilaře, aby nezastavil jeho ránu ještě před brněnským gólmanem, ale místo toho kotouč tečoval a usměrnil ho mimo Čiliakův dosah.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové slaví gól proti Brnu. Zleva Bedřich Köhler, Jaroslav Bednář, Adam Courchaine, Karel Pilař a Zdeněk Čáp.

Článek

Köhlerův gól z končící 11. minuty při přesilovce pět na tři byl nakonec i tím vítězným. "Karel Pilař vystřelil a říkal, že mi to trochu lízlo nohu, takže kotouč změnil směr. Tohle jsou moje branky. Já ani nedávám jiné," smál se Köhler v rozhovoru s novináři. "Určitě mi pomůže, že jsem odmazal tu nulu, vnímal jsem, že na ten gól čekám, ale zase jsem se určitě nijak netlačil do kouta," dodal již vážně.

Jeho trefa umocnila skvělý nástup, který se Východočechům povedl. "Ten start nám vyšel a ohromně nám to pomohlo. První třetinu jsme zvládli velice dobře. Už na Spartě jsme chtěli hrát trošku tvrdší hokej a více ubírat síly soupeřovým obráncům fyzickým hokejem. Dnes se nám to povedlo opravdu dobře," řekl Köhler, jenž zvyšoval už na 2:0.

Mountfield absolvoval nelehký dvojboj. Na Spartě hrál v pátek, dnes stálo v cestě Brno. Šlo o dobrou prověrku vysokých ambicí, které mužstvo má. "Určitě šlo o těžké soupeře, aniž bych chtěl komukoliv ubírat, protože extraliga je hlavně takhle na začátku soutěže hodně vyrovnaná. My jsme z toho dvojzápasu získali čtyři body a před ním bychom to brali. I když při tom vývoji zápasu na Spartě je škoda, že jsme tam odsud neodvezli ještě třeba alespoň bod navíc," litoval zpětně Köhler.

V Praze totiž Královéhradečtí třikrát vedli. Čtyři body jsou ale i tak uspokojivým odčiněním nepovedeného zápasu v Liberci, kde svěřenci kouče Petera Draisaitla vedli 2:0 po první třetině a nezískali ani bod. "Proti Spartě jsme nezanechali špatný dojem. Sice jsme nakonec prohráli, ale ten výkon byl úplně jiný než předtím v Liberci. Někdy člověk prohraje i po dobrém výkonu. Cítili jsme, že jsme na správné cestě, že to zlepšení tam bylo," připomněl Köhler.

V šatně si tým pojmenoval chyby a přišlo zlepšení na více frontách. "Hráli jsme dobře do obrany, ale ta často začíná už v útočné třetině. Rozebrali jsme si i ta vyloučení. Po zápase proti Liberci jsme byli nejvylučovanější tým soutěže, což mluvilo za vše. Na Spartě už jsme ale měli jen tři tresty, dnes čtyři, což myslím, že je velice dobré," uzavřel Köhler.

Reklama

Související témata: