Hlavní obsah

Frolo má dva tituly za poslední tři roky. Byl jsem ve správnou dobu na správném místě, říká

Litvínov

Až po několika odehraných kolech naskočil do probíhajícího ročníku hokejové extraligy obránce Tomáš Frolo. A znovu v dresu mistrovského Litvínova, byť se zdálo, že během léta změní působiště. „Nakonec jsem přijal nabídku na novou dvouletou smlouvu,“ upřesnil Frolo v rozhovoru pro Sport.cz., co jej vedlo k setrvání v kádru obhájce titulu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský obránce Tomáš Frolo (vlevo) a útočník Robin Hanzl se radují z gólu.

Článek

Kde jste absolvoval letní přípravu?

Doma ve Vsetíně. Pak jsem šel na zkoušku do Slovanu Bratislava z KHL. Sehrál jsem pod vedením trenéra Miloše Říhy staršího asi osm zápasů, taky v Česku, ve Slovinsku, s ruskou Ufou. Na testech tam byl také liberecký útočník Bulík, který rovněž ve Slovanu nakonec nezůstal.

Mrzí vás, že nevyšlo angažmá v Kontinentální hokejové lize?

Kdybych se Slovanem podepsal dvoucestnou smlouvu, jak chtěli, asi bych dostal větší šanci. Zvolil jsem ale jistotu z Litvínova s dvouletým kontraktem.

Bylo těžké se znovu vrátit do litvínovské sestavy?

Přišel jsem později, kluci už měli sestavené obranné dvojice. Nebyl důvod něco měnit. Postupně jsem se dostal i do zápasů.

A přispěl jste i k vítězství nad pražskou Spartou 3:2 po samostatných nájezdech.

Předtím jsme získali bod v Plzni a byli jsme rádi, že jsme nad Spartou konečně vyhráli. Hra byla až do konce prodloužení standardní, neměli jsme žádné výkyvy.

Litvínov obhajuje titul. Je to pro vás výjimečná situace?

Za poslední tři sezóny se mi povedlo být dvakrát v mistrovských týmech, v roce 2013 v Plzni a 2015 v Litvínově. Moc si toho vážím. Byl jsem ve správnou dobu na správném místě. Někomu se to nepodaří za celou kariéru. Ani lepším hráčům, než jsem já. Někdy mi počítají i titul ze Vsetína ze sezóny, kdy vyhráli naposledy extraligu. Ale odehrál jsem jen pár zápasů a ani jsem si ho nezasloužil.

Jak z postu obránce vnímáte, že v Litvínově se musíte vyrovnat se změnou na postu brankáře.

Pavel Francouz tady prostě už není. Snažíme se pomáhat Jaroslavu Janusovi. Je tady nový a všichni si uvědomujeme, že je těžké hned navázat na Pavlovy skvělé výkony. Hrajeme na šest obránců a zatím nám to vyhovuje. Tak se to praktikuje už všude. Fyzicky jsme na tom dobře.

Litvínov startuje i v Lize mistrů. Je to pro vás nová zkušenost?

Už jsem si tuto soutěž vyzkoušel v dresu Českých Budějovic. Tehdy jsme vyhráli základní část extraligy a měli jsme právo startovat v Lize mistrů. Když jsem byl v Plzni, tak jsme účinkovali v evropském poháru European Trophy.

V úterý 6. října čeká na českého mistra odveta s Vídní. Jak vidíte šance na postup?

Ve Vídni jsme vyhráli o gól. Máme to dobře rozehrané. Snad to ukopeme, když bych to vyjádřil fotbalovou terminologií (úsměv).

A ambice pro extraligu?

Četl jsem, že každý tým si dává za úkol především účast v play-off a v klubech říkají, že pak se uvidí. Kromě Třince, který mám top cíle.

Reklama

Související témata: