Hlavní obsah

Věřím, že odvedeme maximum, říká litvínovský Hübl před domácí sérií

Náročný a zároveň atraktivní zápasový trojboj na domácím ledě mají před sebou hokejisté Litvínova. Dnes hostí v extralize štiku soutěže Mladou Boleslav, v neděli v repríze loňského finále přivítají Třinec a hned v úterý v odvetě prvního kola play off Ligy mistrů narazí na Vídeň. Verva v nich bude znovu spoléhat na svého nejlepšího střelce Viktora Hübla, jenž má v úvodu sezóny výbornou formu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Viktor Hübl v zápase se Spartou.

Článek

Litvínovští hokejisté vystupují v tomto ročníku v roli obhájce mistrovského titulu v extralize. Je to pro hráče specifická situace?

Do určité míry ano. Kamkoli přijedeme, nebo nastoupí proti nám soupeř v Litvínově, berou nás jako vítěze z minulé sezóny. A sami víme z vlastní zkušenosti, že jsme se dříve pečlivě připravovali právě na tehdy úřadujícího mistra. Nyní poznáváme z druhé strany, že musíme dokazovat svoji pozici z loňska. Abychom potvrdili, že jsme nevyhráli extraligu jen tak. Prostě počítáme se zvýšeným úsilím soupeřů a snažíme se s tím vyrovnat a pracovat na výkonech. Věřím, že v nejbližší sérii odvedeme maximum.

Sledujete pozorně průběžné pořadí v extraligové tabulce?

Nemá cenu se upínat na tabulku po každém kole. Pořadí se ostatně často mění. První větší obrázek o výsledcích se dá vytvořit asi až v půlce sezóny. Pak budeme řešit, jak na tom jsme.

Vám osobně se ale daří v produktivitě. Momentálně vedete pořadí extraligových střelců.

Všude říkám, že rád nahrávám a najednou mám ve své statistice jen góly. Každá část sezóny přináší různá období a mě to tam zatím padá. Ale gólové příspěvky se většinou rozdělí na více hráčů a věřím, že se střelecky chytnou i další kluci z mužstva.

Všeobecně se tvrdí, že klíčovým prvkem hry jsou přesilovky. Jak k nim přistupujete?

S tím, že často rozhodují zápasy. Trénujeme je pořád a dali jsme z nich nějaké góly. Ale stále tam jsou rezervy. Soupeři jsou pozorní, proto kromě nacvičených akcí a sehranosti chceme při přesilovkách taky improvizovat. V tom by mohla být naše síla.

Reklama

Související témata: