Hlavní obsah

Skvělá premiéra, liboval si Ivan Rachůnek po výhře Karlových Varů

Chomutov

Výborný debut v karlovarském dresu prožil hokejový útočník Ivan Rachůnek. Nastoupil za Energii den po svém příchodu ze slovenské Skalice a poctivým výkonem přispěl k vítězství Západočechů 2:0. „Byla to pro mě naprosto skvělá premiéra,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz po zápase s domácími Piráty.

Foto: Právo

Ivan Rachůnek v dresu Karlových Varů po zápase v Chomutově.

Článek

Co říkáte na výhru svého nového týmu na ledě ambiciózního nováčka soutěže?

První start za Vary se mi povedl, ale hlavně děkuji celému mužstvu. Nemohlo to být nejen pro mě, ale i pro nás všechny lepší.

Jak vám bylo, když jste musel v první třetině za bezbrankového stavu jako první hráč v zápase na trestnou lavici? Způsobily to napětí a nervozita?

Myslím, že ne. Vyplynulo to ze hry a z bojovnosti. Takové situace s fauly se stávají. Ale přiznám se, že jsem při vyloučení hodně trpěl. Chomutov nás mlel celé dvě minuty a dodatečně musím ocenit kluky za perfektně sehrané oslabení.

Hned po návratu na led jste měl obrovskou šanci.

Bohužel jsem ji neproměnil a trošku mě namíchlo, že jsem puk skoro odevzdal gólmanovi.

Jak se zrodil váš přestup do Karlových Varů?

Na jaře jsem získal s Košicemi titul ve slovenské extralize a sám nevím, proč jsem tam nezůstal. Nedošlo ani k jednání a pravděpodobně asi nebyl o mě zájem. Zřejmě měli představu o jiných hráčích. Chtěl jsem předejít variantě, že bych byl bez angažmá, což se mi přihodilo na začátku loňské sezóny. Abych měl zápasový rytmus a byl připravený na případný odchod jinam, tak jsem využil možnosti hrát za Skalici. Stihl jsem sedm zápasů a ozvaly se Vary. Ve Skalici byla spolupráce nastavená tak, že může přijít nabídka a klub s tím počítal.

Jakou roli ve vašem přestupu do Energie sehrál váš bratr Tomáš Rachůnek, který tam působí od začátku sezóny po příchodu z Olomouce?

S bráchou jsme se potkali naposledy ve Spartě a myslím, že i teď ve Varech odvedl dobrou práci. A možná, že tady pozitivně uvedl jméno Rachůnek, že pro mě to bylo svým způsobem jednodušší. A jelikož Tomáš hrál dobře, tak si asi vzpomněli i na mě.

Přišel jste do týmu, který byl poslední a už se odpoutal ze dna tabulky.

Jsem ve Varech dva dny a nedokáži posoudit, co tady bylo, nebo nebylo. Nějaké informace jsem měl od bráchy, ale nepřísluší mi je komentovat. Chci hlavně tvrdě pracovat pro tým a pomoci mu stoupat tabulkou. A splnit očekávání, která do mne vkládají. Vyznávám pracovitý hokej a nebojím se defenzivních úkolů.

Jak dlouho počítáte se setrváním ve Varech?

Dohodli jsme se na měsíční spolupráci. A po uplynutí doby to vyhodnotíme a obě strany si řekneme, co dál.

Reklama

Související témata: