Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 3:2 PPLiberec otočil duel s Chomutovem a je doma stále neporažený

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Pospíšil 0 : 1
22. Pospíšil 0 : 2
37. Řepík 1 : 2
47. Vampola 2 : 2
64. Jelínek 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 8. kole hokejové extraligy na svém ledě Chomutov 3:2 v prodloužení a i nadále zůstávají doma neporaženi. Naopak Chomutov po prohře s Olomoucí a Karlovými Vary zaznamenal třetí porážku v řadě. Hosté měli zápas výborně rozehraný, díky dvěma zásahům Tomáše Pospíšila vedli již 2:0, domácí ale zásluhou tří přesilovkových branek vývoj zápasu otočili. Vítěznou trefu zaznamenal Petr Jelínek, třemi se pod obrat podepsal Petr Vampola.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví gól - ilustrační foto.

Článek

Chomutov předvedl bleskový nástup do utkání a hned po dvaceti vteřinách měl dobrou šanci Vondrka. Hostující nápor ale zbrzdil faul Rýgla. Poté převzali iniciativu Bílí Tygři, dobré šance si vypracovali Bulíř a Vampola. Nebezpečně pálil rovněž Radivojevič.

Piráti zahrozili znovu až v 15. minutě. Po Kašeho akci pálil do odkryté branky Vondrka, na brankové čáře ale Lašáka zastoupil obětavý Ševc. Šestnáct vteřin před koncem první třetiny šli ale hosté přece jen do vedení. Hřebejk - ač faulovaný - nabil Pospíšilovi a ten tvrdou střelou propálil Lašáka. Liberecký Bulíř navíc za svůj faul kolenem vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Do druhé třetiny tak vstupovali Chomutovští v početní převaze. A když navíc Řepík vyhodil kotouč mimo hřiště, měli k dispozici dlouhou přesilovku v pěti proti třem. Tu hosté bleskově využili, když se podruhé v utkání trefil Pospíšil. Piráti měli i další šance, s těmi si ale poradil Lašák. Snížit mohl v polovině utkání Vampola, odkrytou Hanuljakovu branku však těsně minul. Dobrou šanci měl také Bakoš, brankář hostí výborně zasáhl. Domácí se tak snížení dočkali až v následné přesilovce. Po krásné kombinaci první formace střílel do zcela odkryté branky Řepík - 1:2.

Třetí dějství zahájil svým únikem agilní Vondrka, tváří v tvář Lašákovi ale neuspěl. Následně hosté zbytečně faulovali a domácí v přesilové hře vyrovnali. Přesnou ranou nad Hanuljakovo rameno se prosadil Vampola. Vedení mohl hostům vrátit Červenka, jenže Lašák se proti jeho střele skvěle přesunul. Rozhodnutí měl v poslední minutě třetí třetiny na hokejce domácí Vitásek, Hanuljak se však vyznamenal. Dramatické utkání tak dospělo do prodloužení.

V nastaveném čase byl vyloučen hostující Květoň a Liberci se naskytla ideální příležitost dokonat obrat. Nabídnutou šanci využil - po nádherném Vampolově pasu rozhodl o osudu utkání Jelínek.

8. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 3:2 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Řepík (Birner, Vampola), 47. Vampola (Birner, Řepík), 64. P. Jelínek (Vampola) - 20. Pospíšil (Hřebejk), 22. Pospíšil (Červenka, Vondrka). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Bulíř (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 4452.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Chomutov: Hanuljak - Jánošík, Drtina, Rýgl, Dlapa, Šidlík, Tejnor, Blaha, Kranjc - Hovorka, Dušek, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Sklenář, Tomica - Kämpf, D. Kaše, L. Květoň. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: