Hlavní obsah

Reprízu finále režíroval Irgl. Ale mohlo to být i lepší, řekl útočník Třince

Litvínov

V repríze posledního finále hokejové extraligy měli navrch hokejisté Třince, kteří podali na ledě mistrovského Litvínova soustředěný výkon a vyhráli 4:1. Oceláři vytěžili maximum už z úvodu zápasu a za příznivého stavu kontrolovali dění na ledě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Třinečtí hráči se radují z úvodní branky zápasu v Litvínově, jejímž autorem byl Zbyněk Irgl (vpravo).

Článek

Třineckou cestu k tříbodovému zisku režíroval neúnavný útočník Zbyněk Irgl, který se podílel na třech gólech. Nejprve využil první přesilovku při Frolově přestupku a poté přihrával Orsavovi, který potrestal Jurčíkovo vyloučení na pět minut a do konce utkání. A když přidal Klepiš v polovině utkání třetí zásah Ocelářů, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Alespoň jiskřičku naděje jim vykřesal korekcí skóre Jánský. Jenže znovu zaúřadoval Irgl a po jeho asistenci dal Dravecký čtvrtý gól, čímž Třinec stvrdil zasloužené vítězství.

„Bylo pěkné, že jsme v sedmé minutě vedli o dvě branky, ale na druhou stranu jsme věděli, že máme před sebou skoro ještě celé utkání. Proto ani vydařená první třetina nebyla rozhodující. Nemohli jsme polevit, aby se karta náhodou neobrátila," líčil Zbyněk Irgl.

Třinec předváděl pěkný hokej při přesilovkách. „Puk nám docela chodil, dávali jsme si ho rychle od hole a byli jsme v pohybu," kvitoval hrdina zápasu. Právě při oslabení měl Litvínov spoustu práce s aktivitou hostí. „Pro soupeře je daleko těžší bránit, když jim puk ujíždí a nestačí se k němu dostat. Pak se vždycky najde nějaká skulinka v jejich defenzivě. Osobně jsem měl ještě další asi tři nebo čtyři vyložené šance, takže to mohlo být z mojí strany i lepší," mínil Irgl.

Oba týmy teď přepínají na Ligu mistrů

Třinečtí neměli moc času na to, aby vstřebali pocity z vítězství. Hned z Litvínova cestovali na letiště do Prahy a ještě v noci se přesouvali do Švédska k odvetě I. kola Ligy mistrů s Jonköpingem. „Prioritou byl pro nás nedělní zápas v Litvínově. Na Ligu mistrů přepneme v myšlenkách až ve Skandinávii," uvedl trenér Jiří Kalous.

Litvínovský trenér Radim Rulík si po prohře posteskl: „Velké množství našich střel nedošlo ani k soupeřově brance, protože je Třinečtí zblokovali. Šli do toho s větší obětavostí v defenzivě. Nechtěli nás pustit k vyrovnání ani do kontraktního gólu. A pak se těžko dohání tříbrankové manko."

Úřadující šampión hraje už v úterý v Lize mistrů s Vídní. „Praktikujeme stejný model, jako kdyby byla ve stejný den na pořadu extraliga. Takže z tohoto pohledu se pro nás nic nemění. Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně a jakou sestavu dáme dohromady. Vídeň je výborný soupeř, a že jsme u nich vyhráli o gól, ještě nezaručuje blízkost postupu," dodal litvínovský trenér.

Reklama

Související témata: