Hlavní obsah

Réway mi puk daroval, smál se střelec vítězné branky Komety Zohorna

Brno

Hokejisté Komety uťali nelichotivou sérii tří extraligových nezdarů v řadě. Před vyprodaným hledištěm přetlačili v neděli 5:3 Spartu, s níž utrpěli v minulé sezóně na svém ledě dva osmigólové debakly. Navíc ukončili předchozí osmizápasovou šňůru vzájemných duelů, v nichž pokaždé vítězil hostující tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Hynek Zohorna na archivním snímku.

Článek

O triumfu Brňanů rozhodl čtyři minuty před koncem útočník Hynek Zohorna, který za stavu 3:3 potrestal nepřesnou Réwayovu rozehrávku. „Snažil jsem se ho napadat a dostat ho tak pod tlak. Byl jsem připravený, že se něco může přihodit. Réway mi puk doslova daroval a mně se ho podařilo protlačit bekhendem do brány. Moc místa v ní nebylo, jsem šťastný, že mi to tam spadlo," smál se nadšený Zohorna.

Tří bodů si nesmírně považoval. „Strašně moc jsme už potřebovali zvítězit. Na Spartu není nikdy potřeba se extra motivovat, s obrovskou podporou fanoušků jsme střetnutí zvládli," radoval se.

Trenér Komety Alois Hadamczik si cenil, že jeho mužstvo dokázalo pokaždé zareagovat na sparťanské vyrovnání. „Loňské domácí propadáky jsme měli v hlavách, teď už jsou snad zapomenuty. K výhře jsme došli enormní bojovností. Odčinili jsme totálně zpackaný páteční zápas v Plzni," těšilo Hadamczika, jemuž ovšem přidělal vrásky na čele zhoršený zdravotní stav střelce Tona. „Bohužel nám bude zřejmě chybět až do konce kalendářního roku," štve ho.

Pražané sice dokázali v Brně třikrát smazat jednogólové manko, definitivně je ale poté srazila Réwayova individuální hrubka. „Byla neomluvitelná, rozhodla utkání. Réway je sice mladý hráč, ale má už dost zkušeností. Na druhé straně hokej je hra chyb, my už jsme počtvrté na vedení Komety bohužel zareagovat nestihli," přemítal zklamaný sparťanský asistent Zdeněk Moták.

Vysoko ovšem hodnotil kvalitu střetnutí. „Bylo to výborné utkání. Nechybělo mu obrovské nasazení na obou stranách. Myslím, že se diváci dobře bavili," mínil.

Reklama

Související témata: