Hlavní obsah

Karlovarský útočník Duda dodatečnému trestu od disciplinárky uniknul

Praha

Trest ve hře je dostatečným postihem, žádný dodatečný udělen nebude. Disciplinární komise hokejové extraligy se rozhodla zastavit řízení proti karlovarskému útočníkovi Radku Dudovi, který v nedělním utkání ve Zlíně udeřil hlavou ve čtvrté minutě obránce Beranů Oldřicha Kotvana.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský útočník Radek Duda (vlevo)

Článek

Předseda disciplinárky Karel Holý po prostudování videozáznamu shledal, že Duda v přerušené hře nepřirozeně zareagoval na přechozí přistrčení Kotvana a svého soupeře aktivní pohybem zasáhl helmou na helmu. Na druhou stranu ale Holý vyloučil, že by byl zákrok agresivní s úmyslem protihráče zranit nebo s intenzitou, která by ke zranění mohla vést.

Dudu už v úterý potrestaly Karlovy Vary, když mu udělily stotisícovou pokutu a navíc mu sebraly kapitánské céčko.

Disciplinární komise nebude dál trestat ani útočníky Litvínova Ondřeje Jurčíka a Liberce Michala Bulíře, kteří v nedělních duelech vyfasovali trest na pět minut a do konce utkání. Dodatečná suspendace nebyla udělena ani zlínskému obránci Martinu Matějíčkovi, jenž za faul kolenem na karlovarského Haščáka obdržel v neděli dvouminutový trest.

Napomenutí pak Holý udělil Litvínovu, jehož fanoušci v nedělním domácím utkání se Zlínem zaházeli ledovou plochu různými předměty.

Reklama

Související témata: