Hlavní obsah

Pardubický kouč Říha ultimátum od vedení nedostal, nespokojenost s výsledky chápe

Před sezónou vyhlásili, že chtějí postoupit do semifinále extraligy, vstup do soutěže ale tomuto plánu neodpovídá. Hokejisté Pardubic posbírali v osmi kolech šest porážek a v tabulce jsou předposlední jen kvůli lepšímu skóre před Karlovými Vary. Trenér Východočechů Miloš Říha mladší si uvědomuje vážnost situace, požadavek od vedení klubu, který by mu stanovoval počet bodů v dalších duelech, ale nedostal a věří, že se časem projeví tvrdá příprava týmu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník David Tomášek (vlevo) se snaží překonat karlovarského brankáře Tomáše Závorku - ilustrační foto.

Článek

"Žádné ultimátum nemám. Chci vyhrát každý zápas, to je jasné. Nepřišel jsem sem prohrávat, takže chápu, že je nespokojenost," řekl Říha novinářům po dnešním tréninku. Tlak na dobré výsledky prý cítí od 1. května, kdy začala letní příprava. "Věřím v práci, v tvrdou práci. A buď přinese ovoce, nebo ne. Nemám z toho strach, nemůžu jít do zápasu se strachem," podotkl třiatřicetiletý kouč, který povýšil z pozice asistenta.

Pardubice podle kouče srážejí chyby v základních taktických dovednostech. "Když jsi v krizi, tak to tak bývá. Hodně ztrácíme puky, pak jsme pod tlakem. Je to o hlavě. Hráčům to není jedno, není to o tom, že by se na to vykašlali. Když jsi ale v krizi, musíš se více srážet, hrát jednodušeji. To nám chybí," řekl Říha a poukázal na fakt, že i když jeho mužstvo dobře začne, po inkasovaném gólu se jeho hra sesype. "Špatnou pasáž má každé mužstvo na světě a pak je jen otázka, jak moc špatnou. A my ji máme extrémně špatnou. Kupíme chybu za chybou a nemáme se kde chytit."

Problémem Východočechů je, že se střelecky nedaří útočníkům. V sedmi zápasech dali 13 branek, hůře je na tom jen Zlín, který má odehráno o utkání méně. Dvakrát zatím dokázali skórovat jen obránci Petr Čáslava a Blaž Gregorc. "Jak už jsem říkal, myslím si, že je to o hlavě. Proti Třinci se nám podařilo dát náhodný gól, pak se chytli ostatní a dali jsme čtyři branky," poukázal Říha na jednu ze dvou dosavadních výher.

S posilami spokojenost nepanuje. Až na Rolinka

I přes nevydařený závěr následně tým dokázal ještě porazit Karlovy Vary, poté ale přišly další dvě porážky. "Uškodila nám pauza, kdy jsme nehráli ve Zlíně. Hrát jednou týdně je složité, to se nehraje ani v krajském přeboru. Vymlouvat se na to ale nemůžeme," řekl Říha.

Po domácím debaklu s Vítkovicemi 1:6 v týmu skončil Tomáš Divíšek a do první ligy putovali David Roupec a Jaroslav Moučka. Místo nich ze Šumperka přišli Jan Zdráhal a Jiří Půhoný. Žádná posila ale nedorazila. "Řešíme to, ale na trhu je to složité. Nějaké možnosti jsou. Nechtěl bych přivést průměrného hráče nebo někoho z první ligy. Jen proto, abychom zalepili místo," uvedl Říha.

Přiznal, že spokojenost nepanuje s letními posilami. Své si odehraje Tomáš Rolinek, ale dalším v čele s Jakubem Svobodou nebo Tomášem Bokrošem se tolik nedaří. "Nepředvádí to, co jsme do nich vkládali. Hráči to ale nedělají schválně, chtějí hrát lépe. Momentálně se ale nedaří. Poslední dvě sezóny jsme měli extrémně dobrou první čtvrtinu a pak to postupně klesalo. Když to bude letos obráceně, tak se zlobit nebudu," řekl kouč Pardubic, které v pátek čeká souboj s Libercem.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice