Hlavní obsah

Musíme si všechno vydřít, připomněl třineckým hráčům trenér Kalous

Jiří TomaškovičPrávo

V letošní hokejové Lize mistrů chtěli třinečtí Oceláři hodně uspět. V prvním kole play off je ale zastavil švédský HV 71 Jönköping. Po domácí remíze 2:2 prohrál úřadující český vicemistr ve Švédsku 1:3. Do zápasu nenastoupil Tomáš Plíhal z důvodu virózy, utkání navíc nedohráli kapitán Rostislav Klesla, Kamil Kreps a brankář Peter Hamerlík. Klesla nastoupí možná už v pátek, kdy Oceláři hostí Kometu Brno. U ostatních je veliký otazník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví vítězství (ilustrační foto).

Článek

„Zranění a nemoci nám do našeho snažení nepříjemně zasáhly. Byl to jeden z důvodů, proč jsme nebyli v Lize mistrů tak kompaktní. Chyběli zkušení hráči, museli jsme dělat přesuny a to je na téhle úrovni znát," vysvětloval třinecký kouč Jiří Kalous.

Na marodce Slezanů stále zůstávají zranění Martin Adamský a Lukáš Galvas, Josef Hrabal či nemocný Tomáš Plíhal. Naopak první dvě utkání už má úspěšně v nohách letní posila Vladimír Svačina. „Jsme moc rádi, že je v sestavě. Je to střelec a jeho góly budeme potřebovat. Ale nemůžeme spoléhat jenom na něj. Potřebujeme více gólů i od ostatních, což nám nyní chybělo," popsal současné trable jednoho z favoritů extraligy Kalous.

První dva zápasy sezóny Třinec zvládl velmi dobře, pak ale přišel útlum a čtyři porážky z šesti extraligových duelů. „Doma proti Zlínu jsme si dokázali vypracovat dobré šance, ale produktivita už nebyla dobrá. Nepadalo to tam a ani v dalších zápasech, které jsme ztratili. Možná se v koncovce trošku mohla projevit nervozita, vázla i souhra. Ani důraz v osobních soubojích či v předbrankovém prostoru nebyl takový, jaký by měl být," popisoval potíže Třince jeho trenér.

Už v pátečním střetnutí proti Kometě bude proto po svých svěřencích znovu požadovat návrat k maximálnímu soustředění. „K porážkám jsme přispěli svou hrou. Hráči si možná v podvědomí mysleli, že to bude jednodušší, ale tak to není. Musíme si všechno vydřít a ke všemu přistupovat maximálně koncentrovaně. Když se vrátíme k našemu agresivnímu a odpovědnému způsobu hry, tak ty výsledky přijdou," upozornil Kalous.

Jak skončí zápas 9. kola Tipsport extraligy mezi Třincem a Brnem?
Třinec vyhraje v základní hrací době
57,6 %
Oceláři zvítězí po nájezdech
1,7 %
Třinečtí vyhrají v prodloužení
1,9 %
Kometa vyhraje v prodloužení
2,6 %
Brňané zvítězí po nájezdech
1,3 %
Brno vyhraje v základní hrací době
34,9 %
Celkem hlasovalo 535 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice