Hlavní obsah

Brankář Komety Čiliak děkoval po výhře v Třinci zraněnému rádci Tonovi

Třinec

Porazili Spartu, teď i Třinec. Brněnská Kometa se zvedá i díky výtečnému brankáři Markovi Čiliakovi. V Třinci chytil jednadvacet střel a pustil jedinou. Ve třetí části přidal, asi jako bonus pro hrstku brněnských fandů, parádní zákrok proti nejlepšímu střelci loňského ročníku extraligy Eriku Hrňovi. Ten místo radosti ze snadné první trefy v sezóně do prázdné branky jen kroutil hlavou, kde se tam vzala ta Čiliakova lapačka. „Konečně zápas, ve kterém mě ty puky trefovaly,“ usmíval se brněnský hrdina Čiliak.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak během utkání v třinecké Werk aréně.

Článek

Marku začněme tím zákrokem z 52. minuty. Asi všichni ve Werk aréně si už mysleli, že je to jistý gól, protože mezi střelcem Hrňou a brankou nebyla žádná překážka. A pak se tam objevila vaše lapačka...

V takové chvíli je to buď, anebo. Střelec to buď pošle po ledě, nebo puk zvedne. Zvolil jsem druhou možnost a snažil jsem se dát lapačku do úhlu té střely. Volba to byla dobrá a navíc jsem to stihl.

Pro další vývoj zápasu byla velmi důležitá i téměř minutová přesilovka Třince pět na tři v závěru první třetiny. Jak jste ji prožíval? Střel tam na vás šlo dost.

Věděl jsem, že to budou hrát na Klepiše, tak jsem si na to dával velký pozor. V jeden moment jsem ale nic neviděl, tak jsem si vzpomněl na ranní rady Petra Tona, že to Klepiš bude střílet na lapačku. Tak jsem ji tam jen tak nechal a on ji přesně trefil. Za to bych chtěl Petrovi poděkovat.

Jaký to byl z vašeho pohledu zápas? Sice jste vsadili na obranu, ale Třinec jste nakonec přestříleli.

Mě se chytalo dobře. Ale podobně jsem to měl už i v loňské sezóně. Jsem ale rád, že konečně letos přišel zápas, kdy mě puky trefovaly. Dostal jsem se rychle do tempa a měl jsem dnes i štěstí. Když už mi puk prošel, tak nezamířil do branky, ale někam do strany. V minulých zápasech nám štěstí chybělo, dnes stálo při nás. Nevyrážel jsem puky před sebe, tak jsme neměli tolik práce s dorážkami. Dobře jsem si zachytal a dnes mě to opravdu bavilo.

Třinec hrál bez sedmi hráčů základní sestavy. Bylo to podle vás na jejich výkonu znát?

To já nedokážu moc posoudit. Když jsme sem jeli, tak jsme nevěděli, kdo bude a kdo nebude hrát. Je nám to navíc jedno, obzvláště u Třince, který má kádr obrovsky nabitý. Možná by zápas dopadl jinak, kdyby byli kompletní, ale pro nás dobře, že to bylo takto.

Porazili jste Spartu, teď jste vyhráli v Třinci, je to signál, že se po těch předchozích třech porážkách zase zvedáte?

Doufám, že ano a že v takových výkonech budeme pokračovat. Teď máme v neděli těžký Chomutov, tak bude potřeba to potvrdit a udělat pak třeba i nějakou delší šňůru.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec